Pur și simplu evoluția generațiilor și cu cât evoluam mai mult, cu atât și copiii vor fi mai evoluați de mici.
Spre exemplu, cunosc copii care au 1-2 ani și stau pe telefoane de zici că au fost învățați de cineva sa o facă, pe când ei o fac nativ
Copii mici baga orice in gura, astfel incercand daca sunt de mancare sau daca le mananca gingiile. La fel se intampla si la animale.
Mai tarziu, cand incep sa umble, vor continua sa incerce orice, la care ajung. Asa incep sa cunoasca lumea din jurul lor.
Trebuie uemariti cu mare atentie si grija, fiindca se pot accidenta rapid si usor!
Eu cand eram mic era sa ma sufoc cu o jucarie care am bagat o in gura.
De ce am bagat o in gura?
Habar n am. Asa mai fac copii.
Incearca chestii.
Si acum ai anumite reflexe sau te feresti de anumite chestii pentru ca ai experimentat la un moment dat cand erai mic chestia aia si ai invatat. D aia nu pui mana pe ceva fierbinte. Sti ca o sa te arzi.
Si despre cum reusesc bebelusii sa faca anumite chestii.
La fel cum si pisica are instincte si reflexe de cand se naste si stie sa suga lapte de la mama, sa se curete, sa doarma impreuna pentru a se incalzi si sa faca la litiera.
Bebelusii nou nascuti nu non nascuti, au si ei ca si adultii aceste nevoi de a minca de a bea de a face pipi si caca asa am fost creati cu necesitati fizice foame sete, sentimente rîs plîns.
Faptul ca surioara isi baga in gura obiectele pe care le gaseste si degetele de la mînă sau picior poate fi si faptul ca i cresc dintii si o maninca gingiile, dar poate fi si o curiozitate pe care o au nou nascutii, si care dureaza toata viata, si noi adultii de multe ori suntem curiosi.
Buna.E normal sa se intample aceasta explorare in moduri deopotriva amuzante si ciudate. Aveti grija sa nu exista in jur obiecte pe care le poate inghiti sau care pot duce la sufocare.
Nevoile primare sunt instinctuale.Si puii de animale stiu sa comunice in felul lor limitat astfel incat mama sa se prinda de ce e nevoie.De hranire nu mai spun.