| AndreySomeone a întrebat:

Am si eu nevoie de ceva ajutor. Care e diferenta dintre blender si smoothie maker? Urgent.

Răspuns Câştigător
| Lostlyric a răspuns:

Cea mai importanta diferenta dintre cele doua este modul prin care gheata este sfaramata: un blender o zdrobeste, insa un smoothie maker o faramiteaza in particule atat de mici incat smoothie-ul va iesi foarte fin. De asemenea, blender-ul zdrobeste fin fructele, insa smoothie maker-ul le lichefiaza, le face ca o crema foarte foarte fina. Ceea ce rezulta intr-o calitate mult mai mare a unui smoothie facut intr-un smoothie maker.

8 răspunsuri:
| MihaiNicu23 a răspuns:

Sa incepem cu blenderul: blenduirea inseamna amestecarea de fructe, legume sau alte ingrediente cu un lichid la viteze mari. Rezultatul este un smoothie, iar acesta este o gustare sau o masa sanatoasa, care va va face sa va simtiti plini. Un avantaj al amestecarii este flexibilitatea ingredientelor.
Un blender nu va face suc de fructe si legume. Dar atat sucul proaspat, cat si smoothie-ul au beneficii destul de multe.
Pe cand un smoothie maker, cunoscut si ca un blender personal, este un mod ieftin si convenabil de a-ti face un mic dejun sanatos.

| Lostlyric a răspuns (pentru MihaiNicu23):

Ai de la tanti primul report oficial.
O zi minunata!

| Lioana a răspuns:

Smothie maker-ul este un model de blender. Exista mai multe tipuri de blendere.

| Lostlyric a răspuns:

Depinde ce utilitate vrei sa le dai. Daca vrei sa-ti iei un aparat doar pentru smoothie-uri, ia-ti un smoothie maker. Daca vrei sa faci si sosuri spre exemplu sau supe creme, iti recomand blender-ul. Sunt anumite texturi care nu trebuie sa iasa foarte fine, pentru a-si mai pastra din arome. Smoothie maker-ul are o utilitate clara.

| AndreySomeone explică (pentru Lostlyric):

Mersi mult!

| Lostlyric a răspuns (pentru MihaiNicu23):

Parca suna mai bine cand nu e copy/paste 100%, nu? si nici nu m-ar fi deranjat de era copy/paste daca raspundea intrebarii. Macar ti-ai folosit putin capatana la editat.

| NLS a răspuns:

Exista mai multe feluri de blendere, cum spunea Lioana, si Smoothie-maker-ul este foarte asemanator cu blenderul vertical cu vas de mixare. Doar ca are cutitele integrate in capacul vasului.
Puterea nu are rost sa fie comparata, caci exista in ambele tabere si produse de 250W, si de 1700-2000W.
Din experienta, pentru un Smoothie de calitate, e necesar MACAR un aparat de 600W.
(Exista si blendere verticale de peste 600W... am vazut chiar si peste 1000W, deci si cu acelea poti face smoothie fara probleme )