Asta nu inseamna ca e si stricat, lasa-l 12 ore ca sa-si formeze bateria. Salut
Daca e nou, trebuie lasat 24 de ore la incarcat. Apoi il incarci normal. O seara frumoasă!
Esti absolut sigur ca nu se mai incarca? Intreb pentru ca nu toate dispozitivele iti arata ca se incarca (ma refer strict la bateria aia micuta de langa ceas).
Nu cred ca are legatura cu formatarea.
Daca bateria nu se incarca inseamna ca este defecta. Se intampla ca telefoanele sa aiba defecte de fabricatie. Al meu a avut un defect de soft, l-am dus inapoi si mi l-a schimbat. Asta trebuie sa faci si tu. Probabil o sa-ti schimbe bateria. Mie mi l-a schimbat cu totul pentru ca problema la mine era ceva mai adanca. Intotdeauna cand observi o problema la telefon il duci cu tupeu si fara nicio jena inapoi de unde l-ai luat si ti-l schimba sau ti-l repara. Sunt obligati. Ai semnat un contract pentru asta. Pe care apropo trebuie sa-l ai cu tine cand te duci la garantie.
Un telefon chiar si cu bateria neformatata nu are cum sa-ti faca astfel de probleme!
In primul rand formatarea este prelungirea duratei de viata a bateriei. Nu are nicio legatura cu faptul ca bateria ta e moarta din fabrica.
Dar apoi cand iti iei bateria calumea tot ar fi bine sa-l formatezi. Primele 2-3 dati cand il folosesti termina bateria pana la capat ( si in general e bine sa ajungi cu ea undeva la 3-5% inainte de incarcare). De asemenea lasa-l mereu sa se incarce pana la capat. Iar pentru formatare exista mai multe variante. E ca basm popular formatarea asta, Fiecare o sa-ti spuna o alta varianta. Dar eu ti-o dau pe aia pe care chiar eu o folosesc. Primele 3 dati cand il incarci lasa-l 12 ore. Dupa aia il incarci normal cat are el nevoie.
Sti ca formatarea inseamna prelungirea de viata a bateriei nu?
Adica nu trebuie sa formatezi bateria ca sa inceapa sa functioneze! Raspunsul tau chiar e stupid..si tipic romanesc.