| EU13Nmc a întrebat:

Salut TPU! As avea nevoie de ajutor urgent cu informații din punct de vedere legal, in ultimii doi ani am locuit în Germania iar acum datorita unor probleme externe am nevoie să mă reîntorc în Romania, problema e că în ultimii doi ani normal am apucat sa am câteva contracte, de exemplu la Vodafone pentru telefonie și câteva rate, dat fiind faptul că trebuie să mă reîntorc nu voi mai fi capabil sa le plătesc, întrebarea mea este ce probleme as putea avea drept urmare?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Inteleg ca este o situatie dificila, dar ratele trebuiesc platite din pacate
Dau un exemplu daca imi iau o masina noua si o pun in rate pe 5 ani, costul total cu tot cu dobanda undeva la 50.000 de euro sa zicem, si platesc 2 ani doar, intre timp numai am bani, asta nu ma scuteste de nimic, ba din contra voi avea problema, va trebui sa dau masina inapoi deci voi pierde masina si voi pierde si bani platiti ca rate

Daca stii sigur ca numai poti plati acele rate eu zic sa denunti acel contract si vezi cum vei face cu plata ratelor in continuare

In orice caz poti apela la un cabinet de avocatura, un avocat specializat pe drept civil, el te poate invata ce sa faci, nu trebuie sa iti pui neaparat avocat pentru asta ci vei plati eu stiu 100 de lei pe consultul acestuia, in orice caz vei pleca luminat si vei sti ce sa faci conform legii europene

10 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

La acele contracte de care zici daca nu le vei plati intr-o prima faza se vor aduna penalitati, apoi se va inchide abonamentul si tot vei avea de platit penalitati dar vei pierde accesul la acele servicii, daca te trimit in judecata vei avea de platit mult mai mult ulterior.
De ce nu platesti ratele restante de la distanta?, daca locuiesc in Germania de ex. pot plati rate in Romania si viceversa, cu cardul bancar stiind datele societatii unde trebuie sa depun banii, rata...(contul bancar)

| EU13Nmc explică (pentru Simpatic):

M-am gândit la acest lucru sa le plătesc în continuare de la distanță dar situația care mă aduce in Romania este faptul că trebuie să am grijă de părinți mei ce nu mai pot lucra iar datorită salariilor enorme din Romania pur și simplu nu mi-aș permite sa țin pasul și cu acestea

| gabicoo a răspuns:

Orice contract poate fi reziliat. Ratele pot fi amanate, creditul poate fi renegociat, refinantat, etc. Daca ai fost platitor de buna credinta pana acum si nu ai restante totul poate fi renegociat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

La un moment dat vor ajunge să te dea in judecata pentru neplata.

| Darius50boss a răspuns:

Rata trebuie plătită dacă nu vrei să ai de platit mai mult

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se pot plăti online. Dacă nu, vei fi dat în judecată internațional și vei fi obligat să plătești.

| EU13Nmc explică (pentru sadrian46):

Din ce am putut afla in mod normal pentru nerespectarea tipului meu de contracte ar trebui sa fiu băgat în sufa drept urmare în schimb asta îmi e frica că sa fiu urmărit și în Romania de aceste probleme

| EU13Nmc explică (pentru suntserios):

De acest lucru sunt conștient, ce nu știu sunt urmările acestui lucru

| EU13Nmc explică (pentru gabicoo):

Da am fost plătitor fara probleme in ultimii doi anii și deja am contactat doua companii din cele 4 la număr de care sunt inca legat contractual cu privirea unei rezilierii, tot odată mulțumesc tuturor pentru ajutorul oferit

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru EU13Nmc):

Poprire pe conturi, executare silita. Depinde.