Ca un surogat al lipiciului poti folosi albus de ou bine batut. Alt lipici este albusul de ou bine batut cu putina faina alba. Daca vrei un lipici care sa-l ai mai mult timp depozitat in vase mici, foloseste ceea ce se numeste "Clai de copac" diluat in apa. Ai nevoie de rabdare pana se dilueaza sau poti folosi apa calda spre fierbinte. De retinul este ca aceste lipiciuri nu se preteaza la materiale sintetice si au rezultatele cele mai bune la lemn si produsele din acesta si la tencuieli si var. Sticla poate fi lipita cu sucul lasat de cateii de usturoi. Pute dar lipeste bine. Orice clei natural nu este instant, se usuca greu. Poti dilua rasina de brad in acetona. Merge si la plastic. Poti dilua polistiren expandat (scâtrț) in acetona. Diluant cu fulgi de plexic. Atentie la diluant si acetona! Extrem de inflamabil!
Eu cred ca il poti face din rasina de copac, e lipicioasa rau de tot, o combini cu putin diluant sau apa cred, nu mai stiu exact.
Cu albus de ou. Asa am lipit eu o carte acum vreo 10 ani, si cartea e lipita bine si acum.
Polistiren cu diluant, pui in diluant polistiren, farame, si amesteci pana ajunge gros, de fapt faci prenandez.bafta!
Un amestec obtinut din bomboane si caramele, din topirea lor. Poti obtine din topirea mingilor de pinpong(indicat pe cele uzate... ca nu te costa) Mai poti obtine din lapte, el contine cazeina. Nu mai retin exact reteta, cum se obtine, dar nu e greu... si o poti gasi pe net(daca te intereseaza).
Cazeina nu este altceva decât amestecul de var stins (paitră de calcar arsă și "stinsă" cu apă și nu varul de la Dedeman) în proporție egală cu smântână. Acest produs acum este modern și obținut sintetic. Se numește ARACET, de asta are un miros de iaurt sau lapte acru In vremurile stărvechi și chiar până pe la 1800, cazeina era amestecată cu nisip pentru lipirea pietrelor din ziduri (Când mergi pe la cetați o să remarci un mortar extrem de dur si alb între pietrele din ziduri).