| mtrix a întrebat:

Salut TPU
ma puteti ajuta cu un sfat?
saptamana trecuta am dat 100 de lei pentru a ma inscrie intr-o campanie publicitara, iar azi au spus ca mai trebuie sa dau 1300 de lei pentru a-mi face poze, plus niste cursuri si inca ceva
Mi-au spus ca merita si ca se castiga foarte bine...in jur de 350 de lei pentru fiecare sedinta foto sau aparitie in promovarea unui bun vestimentar
Ce parere aveti, s-ar merita
Imi puteti spune cateva argumente pro si contra in legatura cu semnarea unui contract la acea agentie?

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cauta numele agentiei pe net si vezi ce gasesti despre. Cel mai probabil nu mai dai de ei dupa ce le dai banii.

| Grigore_Andrei_1998 a răspuns:

Dupa parerea mea nu as plati deoarece s-au intamplat tot felul de lucruri in acest sens. Au dat bani si firma care se ocupa cu cursurile au spus ca il anunta in incep cursurile dar nu au revenit cu nici un raspuns.
Eu unul nu te-as recomanda sa platesti contractul pana nu il vede si un avocat sau o persoana care a mai umblat cu asemenea contracte.

| Sarcopt a răspuns:

Imi miroase a teapa

Bula
| Bula a răspuns:

Acei 1300 lei sunt TPF-ul
(taxa pentru fraieri).

mira
| mira a răspuns:

Circula prin tara mai multe grupuri de escroci care racoleaza naivi. Unii au ajuns deja la inchisoare, dar se ridica altii.Mai bine anunta politia sa intervina cu un control.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Este o teapa care functioneaza intotdeauna.
Multumeste-te ca ai pierdut doar 100 de lei.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cu siguranta este o inselatorie. Nu vei mai auzi de ei dupa ce le dai banii. Niciodata un angajator serios nu iti va cere bani ca sa te lase sa muncesti, ci iti va da bani daca vrea sa muncesti. Nu ii vei putea acuza de nimic, fiindca ei iti vor face cateva poze proaste, cu haine urate si refolosite si apoi vor spune ca nu te-a cerut nici un client pentru sedinte foto si ca ei te-ar plati daca cineva te-ar vrea. E o inselatorie veche, adesea escrocii opresc pe strada fete dragute (dar nu indeajuns de frumoase pentru a fi fotomodele) si acre par mai putin educate, bazandu-se pe dorinta lor de a parea mai frumoase decat sunt si pe ignoranta lor pentru a le insela. De obicei suma este mai mica, fiindca prea putine fete sunt suficient de fraiere incat sa dea sume atat de mari pentru ceea ce este, evident pentru oricine, o pacaleala.
Argumente pro nu exista, evident.
Nu este corect sa spui "s-ar merita", ci "ar merita". Crede-ma ca observatia mea are legatura cu contextul. Fiindca daca ai fi genul de fata care scrie corect, are educatie scolara solida si are picioarele pe pamant, ai fi fost mai greu de pacalit.

| mtrix explică:

Mi-au dat si bon fiscal pentru taxa aia de 100 de lei

| mihai69 a răspuns (pentru mtrix):

Bravo! păstrează-l, poate câștigi la „Loteria bonurilor fiscale" de la Fisc.
Oricum, astfel de țepe sunt curente, găsești cu zecile dacă dai o căutare simplă pe net.
Vrei să faci modeling? tot prin căutare pe internet vei găsi nume de agenții serioase, solide, cu portofoliu bogat, cu modele care apar în diferite producții publicitare sau de prezentare de modă și/sau produse.