anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se pot lua burse (sociale si de merit) de la mai multe facultati simultan?

4 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Depinde de regulamentul universitatii dar nu cred ca te vor lasa. In plus e posibil sa nu iti cumuleze bursa de studiu cu ce de merit sau de performanta, universitatile tind sa te lase sa cumulezi doar bursa sociala cu mai una din cele care se dau pe criteriia academice.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RoCkKiD):

Dar la admitere cu cunostiintele actuale iau lejer 10. Scrie ca pe primul semestru se da pe baza mediei de admitere, care va fi mare. M-am uitat la cateva facultati la care nu trebuie prezenta 100% si la care pot da examenele lejer cu cateva absente. Ma entuziasmeaza faptul ca acum majoritatea se pregatesc pentru online si ca as putea iesi la o varsta frageda cu multe licente similare, dar ma intereseaza bursa anual pe macar un semestru ca sa acopar taxa (sunt deja la o facultate la buget, restul sunt automat taxa). Vad ca in tara asta mizerabila inca se mai cer hartii, si daca tot sunt similare si la unele se si echivaleaza materiile de la cea actuala (ups laughing ) de ce sa nu-mi asigur domenii?

| RoCkKiD a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am inteles niciodata fascinatia de a face mai multe facultati simultan. Realitatea ca e exceptand cateva profesii unde licenta coreleaza in mod direct cu o profestie cum e dreptul pentru avocati, medicina pentru doctori, arhitectura pentru arhitecti samd..in restul cazurilor e cam irelevant ce licenta ai.

In cazurile astea unde studiile nu coreleaza direct cu postul, angajatorii se uita la anumite trsaturi psihologice sau abilitati pe care poti demonstra ca le stapanesti...nu prea le pasa ca ai o licenta in jurnalism si una in stiinte conomice sau ce note sunt pe diplomele alea.

Motivul pentru care accesul la burse e restrans e pentru ca fondurile universitatilor sunt limitate asa ca au de ales intre a da putine burse dar consistente sau multe si mia mic incat sa dai cate putin mai multor studenti. Dupa valoarea burselor de la noi e evident ca majoritatea universitatilor mizeaza pe varianta doi, dar paradigma aia implica si faptul ca nu vei evita cumularile.

Pe scurt, ce incerci sa faci tu implica destul de mult efort pentru rezultate neglijabile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RoCkKiD):

Nu si daca sunt 10 facultati similare laughing Nu pe bune, deci firme sunt destule dar putine sunt cele serioase. La majoritatea interview-urilor daca cuconul e incruntat sunt politicos la inceput la primele intrebari si pe urma cu tupeu il iau: "Sunt si exercitii practice in acest interview?". Si mereu au existat doua variante: "Da, vrei sa treci de acum in ele?" sau "Aaa nu-ti convine cu dosar iesi pe usa". Cand am fost angajat vara, si asa am preferat sa schimb din luna in luna jobul (sa vad cum e in cat mai multe locuri) si unde se acceptau cunostiintele practice era genial. Super atmosfera. Tehee am acceptat pe nea comunistul odata si cu amenintari ca-l reclam pe sef am putut sa-mi dau demisia, era teroare, nu exista leader si asa zisul sef ne insulta si injosea. Unde se cer hartii eu nu mai dau veci. Dar si unde se cer cunostinte practice, daca am destule hartii, ma lasa la teste mai grele si pe bani mai multi. Hartiile dovedesc seriozitatea si uneori corectitudinea, nu poti copia la nesfarsit.