| MiraMiraMira987654321 a întrebat:

Salut
Vreau sa-mi spuna cineva daca stie, de ce se intrerupe din alimentare combina mea frigorifica?
Se intrerupe doar cand suntem toti plecati de acasa. Daca ar fi defecta, s-ar opri si cand am fi acasa.
Gasesc congelatorul dezghetat si reinghetata apa cursa.
Fara bascalii va rog, ca nu scot totul din prize cand plec si nici nu intrerup alimentarea de la panoul electric.
Multumesc.

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Intr-adevar, este foarte curios. Chiar nu stiu ce sa spun.

| iulia0514 a răspuns:

Probabil e foarte rece la voi în casa și de aceea!

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pe vremea cand eram tanar frigiderul, daca era in priza, mergea si afara la minus oricate grade. Acum sunt facute sa se opreasca sub 15 grade. Daca ai 14 grade sau mai putin se opreste. Altfel nu-mi explic fenomenul.

| mi25 a răspuns:

Mie mi-a spus seful de la atelierul de reparat ca frigiderele moderne nu mai functioneaza sub 10 grade in camera. Altele sub 7 grade.
Dar la congelator nu stiu. Intreaba un meserias in domeniu.

| MiraMiraMira987654321 explică (pentru mi25):

Nu am asa de frig in casa. Am sa mai intreb.

| MiraMiraMira987654321 explică (pentru Salontanul):

Ar fi o explicatie. numai ca problema a inceput in vara trecuta cand eram in concediu. Dupa 10 zile plecate... surpriza. Noroc ca nu aveam carne ca gaseam sobolanii chiriasi.
Am ignorat, crezand ca au fost intreruperi pe retea.
Toamna asta vorbind noi la gramada intre vecini ce si cum punem pe iarna, ma trezesc eu sa intreb: dar vara trecuta cand s-a intrerupt lumina cum v-ati descurcat? Cat a fost intrerupta, ca la mine unde nu s-a umblat s-a dezghetat de tot.
S-au uitat unii la altii si nu intelegeau ce spun. In final au spus: nu a fost intrerupta deloc.
Ei, acum se repeta in weekend, sau in zilele libere cand plecam.
Auzisem ca electrica intrerupe cand ai consum mare. Dar:
1. Cand suntem plecati consumul e mai mic.
2. De unde ar sti electrica cand nu e nimeni acasa sa faca glume proaste?

| relian a răspuns:

O avea probabil functie de aia pentru dezghetare, adica dupa un anumit timp de functionare, sau cand se face gheata, intra in proces de dezgetare, se topeste toata gheata, apoi o ia de la capat.
Cam asta ar putea sa fie, sa aiba un program de asta, sa il faca automat. Daca ai manualul, citeste sa vezi in manual ce spune.