Da se pune și în pământ.Paratrăsnetul este o instalație de protecție a construcțiilor și a instalațiilor împotriva efectelor produse de loviturile directe de trăsnet. Curentul se scurge din paratrăsnet în pământ. Se mai numește paratoner sau parafulger. Benjamin Franklin a fost primul care a intuit și a pus fulgerul și trăsnetul pe seama electricității. În anul 1749, a publicat două studii referitoare la aceste fenomene ale naturii propunându-și să încerce o captare a electricității adunate în nori în timpul furtunilor.
Deci nu se pune neaparat pe casa acea bara metalică nu?
Acea bara metalică am vazut o doar pe hoteluri, birouri, clădiri înalte in general… la case nu
Numai la construcții înalte se pun sus. La case se pun în pământ și eu o am în pământ
Trebuie sa te gandesti ca totul e normal si natural.Nu prea ai cum sa controlezi astea, deci trebuie doar sa faci cumva sa te impaci cu ideea, si nu cred ca o sa-ti mai fie frica. Pace!
Se pare ca putini au invatat lectiile de fizica la scoala.
Paratrasnetul este un dispozitiv electric ridicat deasupra cladirilor /obiectelor dorite a fi protejate de electricitatea din atmosfera si conectat la pamantare, prin conductor metalic.
Inaltimea se alege astfel ca, conul de protectie sa fie cat mai ascutit la varf (maxim 120, dar preferabil sub 90 grade geometrice).
Obiectele aflate sub unghiul de protectie sunt relativ ferite de trasnet (fata de cele care nu sunt astfel protejate).
Stai cuminte, ca mai cresti si iti vor dispare fricile astea.
Tuturor copilasilor le este frica de tunete si fulgere!
Paratraznetul este compus din 2 părți: una sus și alta in pământ, conectate prin platbanda. Și nu mai fi fricos/fricoasa, nu e bine
anonim_4396 întreabă:
User20121610 întreabă:
roby223 întreabă: