| Emanulass a întrebat:

Salutare TPU. Care ar fi legi dacă există pentru ce vreau să știu eu.Am niste vecini cam rai, mă blesteama, eu nu am voie să fac gălăgie, ei au voie.Deci eu am apă trasă în care plățile le fac la primărie pentru apă. Acum vor și ei să tragă apă dar trebuie să sape pe la mine in curte si eu nu vreau să le dau voie (da sună că o răzbunare). Și ei mi-a spus că mă lasă fără apă pe mine gen, cred ca și cum ar avea relații și au spus asta. Deci pot rămâne fără apă? Ma poate lăsa primarul fără apă că ar vrea cineva?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu te lasa nimeni fara apa, stai linistit.
Vecinii nu pot sa intre in curtea ta si sa ia apa de la tine sau sa sape in curtea ta ca sa fac racordul, decat daca tu le dai voie.
Evidnet vor sa faca aasta ca sa-i coste mai putin, ca altfel ar trebuiis a se racordeze de la teava de unde te alimentezi si tu si acolo are de platit racordarea foarte mult, de aceea vrea de la tine.
Primarul nu are putere in curtea ta si nici sa-ti impuna sa primesti vecinii s aia apa de la tine!

7 răspunsuri:
| Drake21 a răspuns:

Epoca de piatra

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ma poate lăsa primarul fără apă că ar vrea cineva? Legal, nu, dar dacă vrea mușchii lui.

| Emanulass explică (pentru sadrian46):

Legal și cât ține de mușchi lui pentru el nu există legi? Doar firma de apă nu e a lui cred s-au poate mă înșel

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Emanulass):

Da, există legi pentru toți, dar se aplică? Ai apă sau nu ai? Dacă ai nevoie de apă, ai nevoie de o aprobare de la el, nu?

| Freya1 a răspuns:

Cred ca ar trebui sa vorbești cu vecinii și sa le spui ca nu e ok ce se intampla între voi.Sa le spui frumos ca ii lași sa își traga apa dar sa terminați cu cearta și discuțiile.Pur și simplu va ignorați de acum în colo și aia e.

| Hyperion7 a răspuns:

Nu te pot lăsa fără apă,in caz că defectează instalația (că cel mai sigur la asta se referă…alta putere sigur nu au,au zis-o așa sa te intimideze), ei vor plăti, nu tu, daca ai și probe în acest sens, mai bine.
Legi legi exista.
Pentru o părere avizată poți întreba aici
https://www.facebook.com/groups/840733803060419/?ref=share

Bula
| Bula a răspuns:

Apa se poate trage acolo, unde e intrarea lor de la strada.
Daca nu exista asemenea posibilitate, atunci ai obligatia de a le acorda acces la apa, prin terenul tau, dar cu deranjul minim posibil.