| Gegegege a întrebat:

Salutare, vin cu o intrebare legata de leasing auto, muncesc in strainatate mai exact in Anglia ca self employeer adica fara carte de munca doar platesc taxe, as vrea sa imi iau o masina in leasing si sa platesc un avans, de preferat pe o perioada scurta sa zic maxim un an, stie cineva un parc auto in care pot achiziționa o masina in leasing cu avans si fara sa am trecute veniturile la anaf sau carte de munca in Romania? Menționez ca am gasit cam 3 parcuri auto care accepta asa dar e cam japca pe față, dai un avans de 5-6 mii si ratele lunare de 400€, nu asta ar fi problema, problema ar fi ca perioada este fixa pe 57 de luni si in timpul asta ajungi sa platesti masina de 2 ori fara posibilitatea de a achita mai repede suma totala sau de a scurta timpul, daca știe cineva alte parcuri mai ok sau alte metode i as fi super recunoscător, mulțumesc anticipat

2 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"self employed"
Alte metode:
1. Economisesti si iti cumperi masina cu bani gheata
sau
2. Contractezi un imprumut in banca (la o banca in Anglia) cu dobanzi normale

| Ionut2025Tz a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Varianta 2 pica, prezinta risc mai mare decat la un angajat clasic, deci bancile nu sunt dispuse sa faca donatii pentru cauze nobile, de aceea parcurile auto ii ofera niste conditii gen japca pentru ceea ce vrea el sa cumpere.
Varianta 1 e cea mai buna.