| marinsah19 a întrebat:

Salutere TPU, am cateva intrebari despre Facebook unde sunt novice:
1 am peste200 prieteni. m-ar ajuta daca i-as putea organiza = grupa cumva. Sa zicem : a) prieteni, b) rude, c) colegi etc - cum fac aceasta? Sau macar in ordine alfabetica. Accept si alte sugestii conexe cu aceasta idee.
2 Primesc uneori Like, sau o inimioara rosie la o postare a mea in care vand niste carti. Doar atat, fara un cuvant. Ce trebuie sa fac? Sa ignor, sa zic multumesc? Sa trimit un mesaj intreband daca doreste o carte din cele din poza?

MULTUMESC

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

1. Nu e posibil acest lucru! Dacă nu gasesti rapid un nume, dar stii sigur ca e in lista ta cu prieteni, chiar dacă, prin intamplare, ai atinge limita de 5000 de prieteni, apesi unde scrie "Prieteni" si cauti unde vezi un chenar cu o lupă (ca simbol), pe cei cu litera A sau C, poti tasta inițiala numelui căutat in casuta respectivă.

2. Nu faci nimic. E un semn de apreciere.
Poti, de asemenea, aprecia, printr-un like, dacă iti lasă un comment. Sau poti multumi dacă iti lasă un cuvant frumos.

4 răspunsuri:
| RaduRobertRO a răspuns:

1) poti sa-i grupezi daca decizi tu la ce-ti foloseste
2) Poti sa postezi un mesaj de multumire, se vor bucura

| marinsah19 explică (pentru RaduRobertRO):

Bun, deci pot sai grupez - doresc aceasta ca sa imi fie mai usor sa gasesc pe cineva anume. insa cum fac aceasta?

| marinsah19 explică (pentru RaduRobertRO):

Am mai scris si nu ati raspuns! reiau intrebarea: Cum fac sa-i grupez?

| marinsah19 explică (pentru floresdemayo):

Multumesc pentru raspuns pe care l-am apreciat castigator. insa pentru punctul 1 - am nevoie sa fie grupati cumva ca sa scriu mesaje la rand celor din acel grup. sau si mai bine ar fi daca as putea scrie un mesaj care sa-l trimit la tot grupul sau macar la 20 persoane deodata [asa e pe telefon cu SMS de sarbatori]. e prea complicat sa-i caut pe fiecare in parte. Si am incercat asa. insa presupunem ca deja am trimis mesaje la 20 persoane. cand revin sa-i scriu urmatorului sunt tot la capul listei. nu ma intoarce acolo unde am ramas. Pe de alta parte am in lista prieteni = clienti care nu-i cunosc si nu le tin minte numele sa-i pot cauta. Dar daca ar fi intr-un grup ar fi mai usor.
intreb aceasta pentru ca uneori fac ceva si nu stiu cum si imi apare un mesaj... ceva in care pot sa-l pun doar pe acel prieten intr-un grup : si am cateva variante : colegi, prieteni apropiati, carti ...si selectez acea optiune. Apoi totul se inchide si nu mai pot adauga tot asa pe altcineva.
vazand ca te pricepi mai mult decat altii indraznesc sa mai intreb: la unele pers [tot pe Facebook] pot sa-i adaug ca prieteni. pe atii nu. primesc raspuns ca cererea mea nu a fost trimisa. La unii pot sa le scriu mesaj privat la altii nu pot - decat un comentariu public la care de cele mai multe ori nu primesc raspuns. nici nu stiu daca acela a vazut ce am scris. unii oameni cred ca vad dar nu au bunul simt sa raspunda. chiar daca ar spune nu ma intereseaza. [evident raspunsul meu este in urma unei intrebari puse de o persoana]
si ce e cel mai neplacut este ca scriu mesaje private si nu sunt vazute, pentru ca ajung in spam. Mesajul este vizibil doar dupa ce accepta prietenia si e necesar sa scrie 2 vorbe im messenger. Deci chiar dupa ce accepta prietenia, dar nu scrie nimic, nu vede mesajele mele! Ce-i de facut?
Rog raspuns si multumesc anticipat!