| supremxxxoxo a întrebat:

Se poate lua subventie la facultate daca ai medie buna si 1 absenta la un examen? Am 56 de pct de credit din 60 si media 8.10.

Funda

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Nu, trebuie sa fi integralist.

5 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Ce vrei sa spui prin "suventie"?
La facultate iei bursa daca inveti bine. Depinde cate burse ofera pe semestru. Este bursa de gradul 1 daca ai peste 9 sau 9, 5 media pe semestru, bursa de gradul 2 daca ai peste 8. Se iau primii in functie de medie pana ajung la nr maxim de burse permise. Mai e si bursa de performanta pentru cine are medie gen 10 si performante, olimpiade, proiecte etc.
Mai e si bursa sociala care se acorda daca parintii tai au un venit mai mic (gen mai mic de 1000 lei pe cap de familie, incluzand si copiii). Bursa sociala nu e conditionata de note, poti avea restante.

| supremxxxoxo explică (pentru Furnicuta000):

Nah nimic din astea. Suventie sa nu platesc taxa pe an ma refeream

| supremxxxoxo explică (pentru Furnicuta000):

Nimic din astea. Suventie gen sa nu platesc taxa pe an.

| Furnicuta000 a răspuns:

Daca faci imprumut undeva la o banca. Dar asta nu are legatura cu media, cu restantele sau cu facultatea. Eu nu am auzit sa poti fi scutit de taxa la facultate, doar daca esti olimpic sau daca ai avut 10 la bac sau daca ai 10 pe linie in facultate si mai esti si olimpic. Sau beneficiezi de reducere sau chiar scutire de taxa daca esti un caz social gen esti orfan sau bolnav sau vii dintr-un centru de plasament.
Facultatea e facultativa. Tu ai ales sa mergi la taxa. Puteai foarte bine sa alegi o facultate de stat unde nu se plateste nimic.
Nu are nimeni nicio obligatie sa iti dea tie "suventie".
Cat despre ametitul ala care ti-a raspuns mai sus, sa vina cu argumente si exemple concrete ca habar nu are ce scrie. Sau raspundem doar ca sa ne aflam in treaba?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru supremxxxoxo):

Subvenție nu suvenție.