anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sfaturi cum sa trăiești cu 400-500 lei pe lună doar pentru mâncare avand si un job. M-ar ajuta experiențele si lifhack-urile voastre.

7 răspunsuri:
| Alverto a răspuns:

Prețul produselor din acest coș la începutul anului 2020:
Laptele (10 litri) – 43, 80 lei
Pâinea (10 bucăți a câte 500 g) – 25, 50 lei
Orez (1, 5 kg) – 6, 9 lei
Ouă (20 bucăți) – 15, 72 lei
Brânză (1 kg) – 23, 26 lei
Carne de pasăre și de vițel (6 kg) – 146, 73 lei
Fructe (6 kg) – 27, 06 lei
Legume (8 kg) – 25, 91 le
In total vreo 314
Deci crezi că nu te-ai descurca?

| Adolf8 a răspuns:

Depinde de costumația ta. Dacă ai mulți banii, depinde iar de educația ta financiară, spre ex: ai 2000 de lei, poți cheltui aceasta sumă într-un minut sau îl poți împărți pe 30 de zile consecutiv până la salarul următor. Există posibilitatea de a pune deoparte 500 de lei și să cheltui 1500 în 30 de zile, totul depinde de tine, de costumația zilnică, de necesități. Pentru a câștiga o sumă de 4000 de lei pe lună spre exemplu vei fi nevoit sa lucri dublu insă necesitățile vor crește consecutiv. Un lifehack ar fi să ai o porțiune de pământ unde ai legume-fructe etc... mai ți animale și atunci nu mai ești nevoit să faci cumpărături pe alimente, si vor rămâne de plătit pentru nevoile lunare către stat. Și așa 80% din salar ii pui cu succes în pușculiță.

| Whitesnake99 a răspuns:

Mananci putin, ieftin si gatit singur. 0 mese in oras, 0 marci scumpe si 2-3 mese maxim. Practic, e naspa rau de tot.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Whitesnake99):

Ti se pare o problema ca nu maninci in oras? In alta ordine de idei, iti dau dreptate ca e cam nasol, desi nu imposibil.

@Alverto: S-ar descurca sa crape de foame, sau ce? Vezi ca sintem in 2021 si preturile per total sunt cam mizerabile. Ideea e ca totusi cu mare grija si atentie, vinatoare la reduceri la Kaufland/Carefour Market (nu cumperi nimic daca nu are minim 40% discount), parca-parca mai merge...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La măcelarie dar și la hipermarket în congelator găsești diverse ca, capete sau labe de pui să faci supe sau alte măruntaie de animale tot ieftine.
Poți cumpăra de la măcelăriile mici, șoric cu 2 lei/kg să îl fierbi. O mâncare ieftină și hrănitoare e laptele. Ouăle costă sub 1 leu bucata, depinde de unde le cumperi. Făina de porumb e ieftină să îți faci mămăligă.

| Fatamuntilor a răspuns:

EU zic ca ajung daca esti singur si daca iti gatesti.
Pandeste rafturie cu reduceri de la Kaulfland, Lidl
Ex gaseseti acolo iaurt, lapte, oua, smantana, uneori si unt. Astea pentru mic dejun.Sa zicem undeva la 20 lei fara a repeta prea des.O zi oua, o zi iaurt cu paine cu unt
EXISTA pateuri mici undeva pe la 2 -3 lei.
Apoi iti mai poti lua fasole, orez, cartofi. ASTEA costa in jur de 7-8 lei.Cartofii in jur de 2 lei.
cumperi 2-3 pui un pui face 10 -15 lei, dar e avatajos pentru ca ai pieptul, ii transezi si faci pachetele. Pulpele pentru fripuri, aripile si tacamurile pentru supa, pieptul pentru snitele,
Carne tocata pentru chiftelute sau chiar sarmale
Spui ca ai si job, deci iti iti iei mancare la pachet,
eu de exemplu i-am dat nepotului meu la pachet cam asa
orez cu aripioare de pui
sau
piure cu ficatei
mazare cu pulpe
am grija sa nu repet prea des acelasi mancare

In ziua libera gatesti 4-5 meniuri pe care le poti pune chiar si in congelator.le scoti cu seara inante si le pui in frigider.
Mai poti apela la clasicele sanvisuri.Unt, o sunca sau un salam uscat, paine
Am uitat de paste, sunt o sumedenie de sosuri
https://www.google.com/......ps?/search

| sierra1 a răspuns:

"cum sa trăiești cu 400-500 lei pe lună"

imposibil, chiar dacă mănânci doar gaura de la covrigi