De ce ai vrea sa fii hipnotizat? In psihiatrie hipnoza e tehnica unora cu statut de paria. Asta e hipnoza in stiintele medicale: tehnica unor paria. Hipnoza se practica mai degraba la circ decat la spital. Singurul efect terapeutic al hipnozei este ca devii mai usor la portofel.
Am scris într-un document Word mai multe printre care și asta "Fiindcă am mare problemă să spun cum stau lucrurile. Să îmi exprim gândurile și emoțiile atunci când am mai mare nevoie. Cea mai mare problemă pe care am întâmpinat-o a fost ca nici cuvintele să nu mă ajute. Să vreau să scriu cum mă simt pe telefon și să nu scriu deloc ce vreau. E ca și cum cuvintele ar fi împotriva mea. Ca și cum nu aș fi tot eu cel care gândește și simte și cel care scrie în cuvinte.
De multe ori nu mi-a fost bine. Nu mă simțeam bine. Dar ce puteam să fac? Mai ales când eram printre oameni. Ce să fac? Rămâneam în starea aia.
Dar ceilalți nu înțeleg asta. Frate-meu nu înțelege asta. El mi-a zis mereu "Dani, n-ai nicio problemă".
Mi-am zis de multe ori în trecut că oricine poate fi ajutat, să spună toate lucrurile fix cum sunt.
Ce mi-a venit acum în minte și m-a entuziasmat e că există psiholog ce poate hipnotiza. Să intre în mintea mea, să mă ajute să spun lucruri pe care nu le pot spune. Să vadă de ce mi-e atât de greu să mă exprim. De ce mi-e atât de greu să deschid gura. De ce nu pot să exprim ceea ce simt când mă simt foarte rău?
Fiindcă nu mă enervez din senin. Nu mă simt oribil din senin. De asta sunt sigur. Mereu e ceva ce îmi cauzează asta. Dar sunt lucruri parcă prea rapide și nicicum nu le pot exprima.".
Nu, nu sunt de acolo. Psihiatrii si psihologii pot invata hipnoza intr-un curs optional, dar marea lor majoritate nu o practica, deoarece nu are efect terapeutic. Bine, exista si psihiatri si psihologi sectanti sau cu idei deviante, aia, da, practica hipnoza. Dar fara a avea baza stiintifica.
Atunci ce îmi poți recomanda dacă hipnoza zici că nu e bună?
Ca nu stiu la ce sa apelez ca să îmi revin odată.
Te prezinti la un psihiatru bun si fara idei deviante, iti pune un diagnostic, iti prescrie medicamente, le iei sistematic.
Cum cu idei deviante?
Am fost la unul la Alba Iulia, mi-a dat ceva, a zis că să îl mai sun odată la o lună, două, l-am mai sunat, i-am dat mesaj, nu mi-a mai răspuns.
Psihiatrul lucreaza pe baza de ce-i povestesti si de ce simptome observa personal. Sigur, daca nu ti-a folosit un psihiatru, poti consulta alt psihiatru. De ex. ceea ce zici ca ai ganduri de sinucidere este simptom destul de sever pentru majoritatea psihiatrilor.
User20121610 întreabă:
roby223 întreabă: