Toate insectele ciupesc daca se simt amenintate sau te considera mancare. Ce ai vrut tu probabil sa intrebi, e daca poti face bubite de la toate insectele. Raspunsul la asta depinde de sistemul tau imunitar si de insecta.
Sunt insecte care lasa o cantitate infima de substanta in piele dupa ce te ciupesc si daca sistemul tau imunitar reactioneaza violent, faci bube. Insa pot fi si situatii in care sistemul tau imunitar nu reactioneaza si nu faci bube.
Totodata chiar si daca nu lasa in piele nimic, odata ciupit, tot poti face bube daca corpul tau simte ca ai fost ciupit in unele situatii.
Mai pe scurt, depinde daca esti sau nu alergica la insecte in general.
Pentru că mă mănâncă corpul foarte rău și nu am nici o bubita eu crezând că sunt purici dar iubitul meu nu are nici o reacție adică de mâncărimi
Asta se intampla cumva mai ales dimineata sau noaptea tarziu?
Nu, fluturi ni înțeapă, greierii doar când cu adevărat se simt amenințați, iar muștele e posibil înainte de ploaie
Ai tu o alergie care nu este de la insecte, este din corpul tau, mergi la un medic alergolog sa te consulte si sa depisteze la ce esti alergică
Pentru orice eventualitate verifica sub salteaua unde dormi, colturile ei si colturile patului cu o lanterna. S-ar putea sa ai plosnite.
catalin542000 întreabă: