anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Unii moldoveni sunt de o nesimțire ieșită din comun, am fost sa iau roșii din piata și îi spun sa îmi pună 4 roșii mari, kg era 9 sau 10 lei, și ordinarul mai ia 2 roșiivmai mici sa le pună printre cele 4 roșii mari, le cântărețe și a luat alea 2 roșii mici și mi-a zis 10 lei! De ce ar face așa? Ați pățit și voi chestia asta? Daca eu i-am spus 4 roșii de ce a mai pus 2 roșii mici? De ce rasa asta sunt așa de marlani? Unii nu toți că mai sunt și moldoveni cinstiți și buni dar parca mulți prea se întrec cu măsură,ori confundă bunătatea cu slăbiciunea și prostia că văd că în țara asta de maneliști cu cât ești un om mai bun și civilizat cu atât ești luat de prost!
Eu cred că o să renunț la bunătate și o sa devin și eu al dracu,chiar violent că văd că unii nu mai știu de rușine și respect,au avut dreptate nemții că suntem vestul sălbatic,noi între noi ne dușmănim și suntem dezbinați.
Voi ce ii spuneați in locul meu? Se mai merita in ziua de azi sa fi un om bun într-o țară de câini că a noastră? Omul care e prea bun văd că e ridiculizat,nu e apreciat, îmi pare rău sa o spun dar nemții au dreptate că suntem sălbatici și primitivi și hoți!

Răspuns Câştigător
| Wr3nch a răspuns:

Ca sa isi vanda marfa si sa iti faca pret rotund, ca te bucuri si tu ca iei mai mult si face si el bani.

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca-ti alegeai tu ceo 4 rosii dorite, atunci te si sfadea, ca "nu ai drepul salegi, ia-le asa cum vin".

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Reacția ta exagerată la acest gest minor spune că ceva îți lipsește. De aici până la țară de câini, primitivi și hoți, este hărmălaia din capul tău, nu două roșii mici.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Adevărul e că uneori fac din țânțar armăsar știu asta laughing dar sa ști că suntem foarte corupți aici am zis un adevăr la faza cu roșiile am exagerat recunosc

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

PIB-ul RO în 2022 a fost de 284.1 miliarde $. Asfel RO este cea mai mare afacere din RO. Pentru ca această afacere să meargă este nevoie de relații, de lobby. Unii la asta îi zic corupție.

| Mosotti a răspuns (pentru Bula):

La noi la piata era pe alese, altfel nu le mai vinde si nu ii convine, pe banul meu e normal sa am dreptul sa aleg, altfel iau de la ala care da voie sa alegi.
Dar mai sunt si unii care nu te lasa sa alegi, dar sa scada pretul.

| Mosotti a răspuns (pentru sadrian46):

Daca ar face toti ce face el, s-ar schimba ceva in tara asta in bine. Ca de la doua rosii mici se ajunge la mult mai multe.
Alea doua rosii mici e reprezentativ pentru cum merg treburile in Romania.

Si merg asa rau treburile tocmai ca lumea face ca tine, "e chestie minora domne...".
Nu e deloc minora sa fi furat pe banul tau.
Ca de aia se face asa peste tot, ca lumea nu zice nimic.
Orice amanunt minor conteaza, face parte din mecanismul mare al societatii.

| Mosotti a răspuns:

Se face asa pentru ca omul e prea bun si permite magarii la infinit.
Eu nu mai cumparam, ziceam "te-am rugat sa imi pui mari, nu vrei, vinde-le la altii".

La noi e pe alese, te lasa sa alegi, altfel nu le vinde, stie ca nu le vinde, ca te duci la celalalt care te lasa sa alegi.

| Mosotti a răspuns (pentru Wr3nch):

Pai nu e problema ca face pret rotund ca sa vanda, ci de ce i-a pus mici daca el l-a rugat sa-i puna rosii mai mari?! Ca doar platesc, nu le cer gratis, el cam asta a intrebat.

Adica e ca si cum eu iti cer 5 mere si tu imi pui 3 mere si 2 pere, deci nu imi dai ce plateam.

| Wr3nch a răspuns (pentru Mosotti):

El a cerut 4 rosi mari. Nenea a mai pus 2 mici, pentru ca probabil una mare inpingea pretul peste 10, si omul nostru era mai inclinat sa zica nu

| Mosotti a răspuns (pentru Wr3nch):

Daca a pus de asta, era okey adica sa regleze pretul, dar sa nu faca ca altii ca vor sa ti le bage pe gat si pe alea mici.

Întrebări similare