| UtilizatorAnonimBlaBla a întrebat:

Urmează sa am proces.
Am fost testat pozitiv la cannabis.
Este posibil sa fiu testat din nou după proces?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este posibil, mai ales daca vei fi conducator auto.

| UtilizatorAnonimBlaBla explică (pentru Ioandelasal):

Cum "dacă vei fi conducator auto"?
Mi-a fost reținut permisul după ce am fost testat pozitiv in saliva și urina.
Urmează sa am procesul, de fumat, nu prea am mai fumat.
Voiam sa știu de la cineva care a trecut prin așa ceva de curând, ce se întâmpla la proces, care sunt procedurile.
Câteva știu, amenda penală, munca in folosul comunității sau închisoare intre 1-5 ani. Închisoarea nu o punem in calcul căci nu am omorât pe nimeni, nu am făcut accident, am fost cooperativ și am recunoscut.
Mulțumesc pentru răspuns!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru UtilizatorAnonimBlaBla):

N-ai spus ca ai fost testat circuland cu masina.
In acest caz pedeapsa este de la 1 an la 5 ani inchisoare sau amenda penala. De asemenea, indiferent de pedeapsa, permisul de conducere iti va fi anulat si nu vei putea obtine alt permis decat dupa 6 luni de la executarea pedepsei cu inchisoarea sau a amenzii ori 1 an de la data condamnarii definitive, daca pedeapsa este inchisoare cu suspendarea executarii si dupa reusita la examinare.

| 29august a răspuns:

Da. Se va face inca un test de urina. Permisul va fi retinut pana la finalizarea procesului cand se va da sentinta. La finalul procesului se va stabili si pe ce perioada vei avea in continuare permisul suspendat, si care sunt repercursiunile, ori amenda, munca in folosul comunitatii sau inchisoare. Inchisoarea e mai rara, depinde de gravitatea situatiei.
Iar pentru permis este posibil sa si dai un test de redobandire dar aici nu stiu sigur.

| ReddY25 a răspuns:

Da