La căpșuni în Spania trebuie să ai cârca tare și mintea îngustă ca să reziști. Nu pari genul ăsta. Pui multe întrebări idioate, bați câmpii cu extratereștrii - ai merita să vezi cum este munca de jos dar nu este pentru tine.
Dacă zici că părinții tăi muncesc în Germania dar nu vor să mergi să îi ajuți înseamnă că și ei muncesc din greu pentru câțiva bănuți. Pune mâna și învață, fă o facultate ca să-ți poți câștiga pâinea într-un mod care nu presupune muncă fizică.
Să fii iubit.
Crede-ma ca am incercat, chiar nu pot sa invat deloc la nimic
Lasa munca pământului, e foarte grea, mai bine învață o meserie, oricare ar fi ea, fa un curs ceva, ai mult mai mari intrări și șanse sa cresti. Mergi ucenic la un atelier de ceva, tamplarie, tinichigiu, sudor (cu asta nu dai greș). Stai în an doi, și altfel decizi o eventuala plecare, ai un atu în buzunar când pleci, știi pe ce linie sa mergi, nu te du la,, fac orice''ca asa ramai cu un job precar de azi pe mâine. Cu putina experienta pe ce vei alege, cauți job pe ce ai învățat sa faci și mergi mult mai bine, crede-ma. Uite propune părinților ca vrei sa înveți o profesie, și sigur te vor ajuta. Multă bafta sper sa decizi bine.
Cheers
Asta am întrebat? Cunoști pe cineva care a mers acolo sa îmi spună cum este?
Eu am 2 vecini care au plecat la cules de capsune in Spania cu ani in urma (mai bine de 10 ani)... abia au reusit sa fuga de pe plantatie dupa cateva luni ca ii pazeau cu armele sa nu cumva sa plece, nu-i plateau si le dadeau o singura masa pe zi din ce au povestit. Cand au ajuns inapoi in tara, au venit cu haine rupte, murdare si slabi morti. De atunci n-au mai parasit tara nici macar sa viziteze destinatii turistice.
Nicaieri nu primesti banii la sfarsit de zi. E normal sa fii platit la sfarsit de luna.
Nu am fost. Dar gandeste-te si tu ca stai cocosat sa culegi capsunele din tufa. Apoi, cari lazile.
Daca te duci prin particulari, asa zise "cunostinte" ai 98% sanse sa iei teapa. Se merge si organizat.
Te vor lua parintii la lucru dupa ce termini scoala. Nu or sa te intretina ei o viata.
Nu. Dar trebuie să ai pe cineva care să muncească de ceva vreme în așa fel încât să aibă încredere patronul in el. Iar acea persoană să pună o vorbă bună patronului pentru tine. Într-o țară străină nu poți merge la ghici.
Asta pentru ca nu s-au dus organizat! Eu voi merge organizat, oricum mai bine merg in străinătate și ma rup de spate decât sa stau aici sa îmi pierd timpul când cartea nu se prinde deloc de mine
Uite eu chiar vreau sa vad mai multe țări străine și consider ca munca in străinătate ajuta
Nu imi plăcea scoala deloc și mi se părea atât de stresanta încât îmi venea sa îmi iau și viața, cărți nu pot citi, ma plictisesc repede, nici la matematica nu pot lucra, cam tot mi se pare plictisitor
Desigur ca ajuta, dar dacă nu înveți o meserie, ramai pe loc, mereu aceiași bani, fără șanse sa crești profesional.
Fără nici o experiență/calificare, vei lua doar salariul minim pe economie, și în ultimii ani nu prea ajung de la o luna la alta. Uite, îți dau un pont, cauta oriunde mergi un post de vopsitor, spui ca ai niște experiență, oricum vei face training acolo, și nu trebuie sa știi mare lucru. De exemplu poate fi o fabrica de camioane, în multe industrii se cauta vopsitori.
Cheers
Adică știu ca mai exista și păcăleli când vine vorba de munca in străinătate dar sunt și locuri in agricultura unde se poate lucra și se câștigă!