Cum adica ai umblat in "setari" si nu stii ce ai facut?
1. Asigura-te ca ai ultima versiune a driverului video compatibila cu placa ta video, la fel cu cel pentru retea (wireless lan cat si lan).
2. Cel mai bun mod in care sa nu ai probleme cu nimic e sa ai un windows curat, de preferat cu licenta, jocurile cumparate, nu piratate si tot ce tine de software updatat la zi, mai ales drivere.
3. Jocul daca il ai pe steam, incearca sa ii dai un "Verify Integrity of Game Files" din Library dai click dreapta pe el si la optiuni ar trebui sa fie in tab-ul "Local Files". Daca nu il ai pe steam atunci reinstalarea jocului ar fi o optiune sau optimizarea lui din config.
Prin setari ma refer fix la setari nVIDIA control panel regedit msconfig.Mai pe scurt cam tot...Pana si la temp am sters tot din temp din prefetch tot acum nu stiu ce sa ma fac.Ma ajuti?
Temp nu are nici o legatura, regedit are registre si setari de baza, msconfig e doar pentru startup si services.
Probleme cu frame drop-uri in joc nu pot aparea decat de la un driver video care fie nu exista, fie e deteriorat sau invechit, fie nu e compatibil cu windows-ul/placa ta video.
Asta sau e de la joc, ai modificat tu setari sau ceva de genul asta.
Ca un sfat totusi, nu e bine sa te grabesti sa stergi tot din registre sau din folder-ul in care e instalat, se poate sa fi aparut probleme. Cel mai bine da-i un verify integrity of game files sau eventual un reinstall, achievement-urile si toate cele raman oricum acolo findca ai steam.
Daca in schimb e o problema hardware iti recomand sa iti iei un MSI Afterburner sau un program similar de monitorizare a temperaturii placii video, procesorului, cat din memoria ram e folosit, etc.
Stiu un tip care si-a luat o placa video de pe olx la mana a doua si dupa cateva saptamani i s-a cam dus, se incingea foarte tare si nu mai facea fata la sarcini simple, nu mai zic de jocuri. Poate sa fie si nou nouta, daca nu i-ai facut tu nimic software in PC atunci se poate sa fi cedat pe partea hardware ceva.
https://www.msi.com/page/afterburner
Ia asta si din RivaTuner Statistics Server modifici tot ce vrei tu la cum sa arate scrisul ce culoare sa aiba, etc.
https://www.youtube.com/watch?v=2W0nzYZkkt4
Temperatura optima pentru GPU (placa video) ar trebui sa fie in jur de 60-90 de grade celsius, de la 90 in sus poti sa te ingrijorezi, dar oricum, normal ar fi sa se mentina cat de cat ok si sa nu fie o diferenta enorma intre o sesiune doar de browsing si desktop deschis si una de gaming.
Am ultima versiune de la placa video.Si am 31 grade pc. Oare de la ce o fii.