Din cate am vazut, pc-ul se numeste " Extensa 2610", nu placa de baza. Fiecare procesor are o placa de baza propie. Daca tu ai placa de baza pe care se pune Intel, nu poti pune AMD. Spune te rog specificatiile pc-ului, ce vrei sa faci cu el (sa te joci/filme) si cati bani ai pentru a-i mari performanta.
Am un i31470 si vreau sa imi cumpar un AMD ryzen 3 1200 [am inteles ca e mai bun]si nu stiu ce placa de baza sa iau.[pc vreau sa il folosesc pentru jocuri, am un radeon rx550 si 8gb ram]
Dupa cum am spus mai sus, nu poti pune ce procesor vrei pe orice placa de baza. Trebuie sa te uiţi la modelul placii de baza, apoi o cauti pe site-ul oficial al producatorului iar acolo vei gasi procesoarele compatibile. Memoriile tale Ram sunt ddr3, iar ryzen-ul functioneaza cu ddr4. Singura varianta este sa cumperi: procesor nou, placa de baza noua, memorii ram noi si, daca sursa este slaba, si sceasta trebuie cumparata. Totul ajunge pe la 1200-1300lei. Spune-mi daca asta este pc-ul tau https://www.acer.com/ac/ro/RO/content/model/DT.X0CEX.055
User252426 întreabă: