| Didishoor a întrebat:

Buna!
Ce jocuri va jucati pe hartie?[cu explicatii]!
Fundaa!

Răspuns Câştigător
| Andrei7520152 a răspuns:

Ok dar e complicat. Tre sa stii ceva mate sau poti sa folosesti calculatorul de pe mobil. se joaca in doi, dar se poate si cu trei/patru etc. se face o lista de scor de genul asta
Unu-
Doi-
Trei-
Patru-
Cinci-
Sase-
Full House-
Patru identici-
Straight-
Yacht-
Choice-
Ok, si acum primul jucator arunca cu cele cinci zaruri. Un jucator poate arunca de trei ori cu zaruri intr-o singura tura, la ultima aruncare e obligat sa bifeze un score, si va primi puncte in functie de cum au picat zarurile. Sa zicem ca la o aruncare primesti trei de 5 si doi de 1. Ai posibilitatea sa bifezi la Cinci- ( 3 x 5 = 15 ) sau la Unu- ( 2 x 1 = 2). Evident, mai bine bifezi la Cinci decat la Unu, pentru ca primesti un scor mai mare. La sfarsit, juactorul cu cel mai mare scor wins.
La inceput am zis ca fiecare poate arunca de trei ori la fiecare tura. Un jucator poate sa si puna deoparte zaruri cu numere mari, si poate arunca doar pe cele ramase. De ex, la prima aruncare faci trei de 6 si doi de 3. Poti sa bifezi la Sase- 3 x 6= 18, dar mai bine pui cele trei 6 deopare si mai arunci odata cu ultimele doua zaruri. Daca mai faci un sase la a doua aruncare iti iese patru de sase, adica 4 x 6=24. Poti pune deoparte si acel 6 si sa arunci inca o data cu ultimul zar. La a treia aruncare esti obligat sa bifezi un scor, si e randul celuilalt jucator.

Asa functioneaza scoreboardul de la Unu la Sase. Mai sunt Patru Identici, Straight, si Yacht

Full House- cand ai doi de un fel, so trei de alt fel (de ex 3. 3. 3 cu 5. 5) Ele se aduna 9+10= 19

Patru Identici - bifezi DOAR cand ai patru zaruri cu numere identice, adica patru de 3, patru de 4, patru de 6 etc. Cele patru numere se aduna, la 3. 3. 3. 3 ai 12 puncte. Evident, se merita sa pui la asta.

Straight - Doar cand ai cinci numere in ordine crescatoare. Adica 1. 2. 3. 4. 5 La asta primesti 25 de puncte.

Yacht - Cand ai cinci numere identice. La asta primesti automat 50 de puncte daca bifezi, indiferent daca ai 1. 1. 1. 1. 1 sau 6. 6. 6. 6. 6 E foarte greu sa faci un Yacht.

Choice - cand bifezi astea, aduni toate zarurile si scrii scorul, indiferent ce numere ai. Daca ai sa zicem 4. 4. 2. 3. 5 primesti 4+4+2+3+5=18 Daca ai patru de cinci primesti 20, si tot asa. Nu conteaza ce numere ai, intotdeauna primesti suma lor la Choice.

Fiecare score poate fi bifat ODATA, si la sfarsitul unei ture, adica dupa trei aruncari, fiecare jucator trebuie sa bifeze un scor, chiar daca primeste ZERO, e musai. Ok la sfarsit, mi-a luat vreo 15 minute sa scriu toate astea asa ca sper sa-ti fie de ceva folos big grin bye

6 răspunsuri:
| jethebest a răspuns:

X si 0. E un joc super fainnn.incearcal si tuh.

| Andrei7520152 a răspuns:

Mi'e imi place yachtzee, dar pentru alea iti trebuie si 5 zaruri sa joci. e destul de fain dupa ce inveti

| eutunoilafilm a răspuns:

X si 0
Spanzuratoarea
Piramida

Si altele am uitat dar sper ca te-am ajutata.

| Didishoor explică (pentru eutunoilafilm):

Buna!
Cum se joaca piramida?!

| Didishoor explică (pentru Andrei7520152):

Cum se joaca yachtzee?

| Didishoor explică (pentru Andrei7520152):

Multumesc foarte mult!