| superoidxxl a întrebat:

Care sunt diferentele dintre jocurile Civilization V si Age of Empires 3? Daca imi puteti spune, care este mai bun?
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| N0xEterniS a răspuns:

Le-am jucat pe amandoua destul timp deci iti pot spune cateva chestii happy

1. Civ V e turn based strategy, AOE 3 e Real-time strategy, deci in Civ V fiecare tu turul sau. Ai timp sa te gandesti cat vrei, sa dai la fiecare cladire, trupele sa le misti etc. In AOE 3 totul e real-time, nu ai timp de gandire, oponentii construiesc etc o data cu tine, totul e in timp real. Civ V e de asemenea in timp real in MP dar in SP e turn-based.

2. Tipul de victorie. In Civ V ai victorie prin stiinta, trebuie sa avansezi in tehnologie, sa construiesti partile unei nave spatiale, sa le asamblezi si sa lansezi nava in spatiu. Prin diplomatie, trebuie sa castigi cele mai multe voturi in congres, trebuie sa ajungi World Leader. Prin Cultura, natiunea ta trebuie sa influenteze foarte mult celelalte natiuni : prin turism, ideologie. Prin Dominare si cea mai distractiva, trebuie sa controlezi toate capitalele de pe mapa, nu toate orasele ci doar capitalele, e destul de grea, dar cam toate necesita cam aceeasi cantitate de efort. Prin Timp, adica depinde cate tururi ai setat tu la inceput de ex 500 tururi, player'ul cu cele mai multe puncte in turul 500 a castigat.
In AOE 3 principala si cea mai aleasa victori e prin razboi. Sa fii cel mai puternic din punc de vedere militar. Mai este Regicide dar e un mod cum ar veni, in care trebuie sa omori regele. Ultimul player cu regele in viata, a castigat. Deasemenea in King of the hill trebuie sa stai pe deal 10 min sa castigi.
3. Amandoua au campanii single player.

Care este mai bun? Fara indoiala Civ V. Am jucat AOE 3 din cauza nostalgiei, din cauza ca am jucat mult cand eram mai mic AOE 2, altfel nu ma bagam.
Civ V e mult mai complex, diferite natiuni care au diferite personalitati, altora le place sa fie pasnici, dar altora de ex Attila, ala pana in turul 100 deja a atacat 2 natiuni laughing Deasemenea un sfat daca ai degand sa-l joci, sa nu ai incredere in Gandhi, ala e pasnic tot timpul, dar cum ajunge sus in tehnologie cum face bombe nucleare si incepe sa le arunce toata mapa laughing

Sunt mult mai multe de zis, daca vrei iti spun steam'ul meu si iti pot da mult mai multe detalii happy

2 răspunsuri:
| superoidxxl explică (pentru N0xEterniS):

Iti multumesc foarte mult pentru raspunsul tau! M-ai ajutat foarte mult! De mult timp caut un joc bun de city-building, iar tu m-ai ajutat. Daca vrei imi poti spune steam-ul tau, in caz ca voi mai avea nevoie de ajutor.