Ete fis, nu e vorba de sensibilitate. E vorba de cit te influenteaza jocurile la o anumita varsta, indiferent de sex. GTA-urile au fost mereu jocuri pentru 16+, daca nu 18+.
Haios, majoritatea aveau 14 ani cand jucam eu online. fie pc sau consola. Dar totusi, s-au facut ani de zile cum se zice, aceste "analize" de oamenii de stiinta si au zic ca fie adult sau copil, nu influenteaza jocurile comportamentul oamenilor.
Ete nu influenteaza pe naiba. Vezi citi dildai au inceput sa omoare oameni pe strada ca asa li s-a parut lor normal din GTA. Sint cel putin vreo 3-4 cazuri de-astea.
In ultimele luni am citit si eu 4 5 cazuri de genul. Ba ca au vazut in seriale sau jocuri. Aia sunt deja retarzi, ori folosesc doar scuze tampite. La aia nu ar trebui sa se aiba mari pretentii din start
Da, dar e vorba de o varsta la care sint mai susceptibili de a fi influentati. Asa de ce nu se lasa filmele horror si p0rno la liber, daca zici ca e ok sa joace toata lumea GTA?
Ciudat. Pana la urma totul se rezuma la o alegere. Ca si tampita care s-a plans repede. Ea impuscase o femeie in joc si asa s-a suparat, dar nu a pus-o nimeni sa faca asa ceva. E si asta o chestie
Este foarte util si educativ sa impusti prostituatele in acest mod stopezi raspandirea HiV sau alte boli pe langa faptul ca le dai educatie buna copiilor ca NU e bine sa te prostituezi
Mi se pare amuzanta o chestie spusa de media mereu "de vina sunt jocurile pentru atatea omoruri" ca cica nu oamenii omoara oameni, ci jocurile. Eu m-am jucat jocuri de cand aveam 3 ani prin 1993 si inca de pe atunci ma jucam jocuri cu impuscaturi si alieni si cacaturi, nu m-au influentat in nici un fel, treaba sta cum esti crescut, ce minte ai, eu nu cred ca daca te joci gta te faci criminal, decat daca asta alegi pentru ca ai deja mintea terci. Si oricum jocurile alea sunt facute pentru 18+ si stii de ce? pentru ca partea din fata a creierului care se ocupa cu luarea deciziilor rationale, nu se dezvolta complet pana la 18 ani.
Nu cred ca este neaparat vorba de barbati-femei, ci doar o anumita categorie de femei (striperitele/prostituatele). Sunt o gramada de jocuri in care omori femei cat si barbati. Eu nu am jucat jocuri in care am omorat numai barbati.
Sau poate nu am jucat eu jocurile potrivite.
Sunt teorii si teorii. Unii sustin ca te influenteaza negativ, altii sustin ca te influenteaza pozitiv, altii sustin ca nu te influenteaza deloc. In final, teoreticienii au ajuns la concluzia ca depinde de persoana la persoana.
Niciun studiu nu a fost foarte concludent, deci, din pacate nu este un raspuns corect.
Daca ai stii cati copii joaca GTA te-ar durea capul. Eu nu stiu cum naiba reusesc atatia sa il cumpere
99% din parinti nu stiu sa isi educe copiii. Sunt prea permisivi si acestia din urma cresc fara sa stie valoarea banului, respectul si nici sa comunice. E nevoie de o mana de fier care stie si sa mangaie. La noi ori e cu bataia ori e cu alintatul excesiv.
anonim_4396 întreabă:
lllarisaa02 întreabă: