| MMihai004 a întrebat:

Counter-Strike: Source este un joc video de tip First-Person Shooter creat de către Valve Corporation. Acesta este o versiune nouă a jocului Counter-Strike folosind motorul grafic Source. Wikipedia
Data lansării inițiale: 1 noiembrie 2004.Suntem in 2018 iar anul acesta acest joc inplineste 14 ani de la lansare.In momentul de fata pe accest joc mai exista doar 7 comunitati si acela vai saman de ele.De ce zic acest lucru? Simplu! din aceste 7 servere deavea 2-3 sunt cu peste 10 jucatori seara.In prezent exista urmatoarele servere de Counter Strike Source Romaneisti: Pentru versiunea v 34 sunt urmatoarele >servere=[Ro]CSS.VIRAL-TEAM.RO [V34] [RO]CSS.GOLDEN-M.ORG PUBLIC V34
[RO] ScV.GoldGames.Ro v34
[RO] ☆ CSS.SILENT-ZONE.TK - Public ☆ [v34] [RO] Fan-Gaming CS:S v34
••• [RO] PUBLIC.ELITEROYAL.RO [v34] •••
De asemena fiecare comunitate are si un servere de mix/war si Un server de minigame care este detinut de comunitatea EliteRoyal
Exista si un server de V >87=
[RO] PROFESSIONAL GAMERS LEAGUE
Acesta este singurul server de v 87 si si in ciuda faptului ca-i singurul acesta este cel mai popular server de CSS din Romania ca numar de jucatori pe zi dupa care se Claseaza Viral-Team.ro care este al 2 lea cel mai popular server de CSS din Romania.Dar din pacate numarul jucatorilor este destul de mic daca ar fi sa comparam perioada 2006-2010 acest joc era destul de popular in Romania fiind multe servere si jucatori.
Si mai exista un ultim server din lista mea, unu de v90 acesta >find=[RO] XTREME-GAMERS.RO acesta fiind un fost server de v 34 care se numea [Ro]Subcarpati-comunity v 34, acesta mutandu-se destul de recent pe aceasta versiune.Link de la lista cu servere romanesti de css https://www.gametracker.com/server_info/css.xtreme-gamer s.ro:27015/
Tin sa mentionez ca aceste servere sunt Non-Steam deoarece nu prea cred ca mai sunt astazi in 2018 servere de Css romanesti pe varianta de pe Steam, desi daca exista as fi
bucuros sa aflu care sunt acestea.

Acum pun intrebarea: De ce Romania a parasit acest joc? De ce nu mai se joaca la fel de multa lume? De ce inca cs 1.6 este cu mult mai popular ca Cs:s? Intr-adevar nu multi au calculatoare performante dar accest joc ar putea rula pe multe calculatoare cel putin jumatate din toti jucatorii de cs 1.6 ar putea juca lejer cs:s cu 60-80 de fps.
Astept parerile voastre despre acest subiect! PS:Scuzati-mi va rog greselile gramaticale daca exista :|

3 răspunsuri:
| ButWhole a răspuns:

Counter Strike 1.6 este foarte popular pentru ca multi au copilarit cu el, de fiecare data cand ma joc C.S. 16 imi amintesc orele petrecute cu persoane pe care nu le-am cunoscut nici odata dar ma distram, eu prefer C.S. 1.6 decat CS:GO sau CS:S pentru ca am o gramada de amintiri de cand eram un copil (10-14 ani) cand nu imi faceam griji ca pierd 10 ore pe zi sau ca ma dor ochii eram non-stop pe servere de JB, ZM, ZP, DR, surf, etc... CS:S este inca popular dar nu printre romani pentru ca nu multi stiu ca sunt mai multe C.S.-uri in afara de C.S. 1.6 si CS:GO.

| MMihai004 explică (pentru ButWhole):

Este destul de adevarat ce zic adica de exemplu Counter strike Conditon Zero ar fi varianta finala alui 1.6 doar ca in Romania nu cred ca n-a fost populat nici odata de asemanea nici online 1 si 2 next zombies si nox nu au fost vreodata populate pe majoritatea dominand de Chinezi si rusi.In prezent pe Conditonal zero sunt numai indieni si brazilieni si ceva rusi si chineiz in numar mic.Dar e foarte bine si de apreciat ca inca pe Source se mai lupta si zic astap entruca joc pe majoriatea serverelor care l-am mentionat respectiv pe v 34 doar si multe persoane de acolo se plang cai pacat sa piara un joac asa frumos.Sa nu uitam ca totusi Romani iau batut pe ucrainieni, bulgari, rusi etc la meciuri oficiale pe acea vreme Romania era considerata o tara in care echipele de css de atunci erau foarte bune! Asta zi nimic Avem Nexus si inca clanuri care inca ne mai ofera putina faima dar pana la urma totu incepe de la noi.Jocu nu a fos promovat in general.

| PainTech a răspuns:

Counter Strike Source e aproape identic cu CS1.6.

Motivul principal pentru care CS1.6 mai este jucat de tineri este jocul e portabil, deci nu ai nevoie de parola administratorului sa te joci la ora de TIC...