| Speed99 a întrebat:

Deci ce jocuri tari stiti pentru PS. CARE SUNT MAI NOI (si scriu cu litere mari ca sa tineti de seama)adica nu genul GRAND THEOFT AUTO VICE CITY adica cel putin din 2009.(asta e optional ce urmeaza) A si puteti sa-mi dati si adrese ca sa vad si niste anuturi despe GTA 5.Multumesc!

Răspuns Câştigător
| NeluCurcanuuuu a răspuns:

Grand Theft Auto IV sau Nfs Shift 2 sau Mafia 2.

36 răspunsuri:
| Teffan a răspuns:

Eu sunt destul de ciudat,de felul meu,de asta vreau sa infiintez un quiz,intre noi doi,la aceasta prima intrebare a ta de pe TPU,despre al doilea razboi mondial, pentru ca este subiectul meu preferat din toata istoria pe care am citit-o.

Eu pun o intrebare, tu raspunzi.

Apoi, tu imi pui o intrebare, iar eu iti raspund.

Fara wikipedia.Doar din ce stim.La fel si intrebarile, le punem din ce stim.

Incep eu:

Cum se chemau fortele aeriene germane in al 2-lea razboi mondial?

Chiar am chef de chestia asta laughing

| Drimmero a răspuns (pentru Teffan):

Nu are relevanta o intrebare ca asta, ca te intreb si eu cu ce echipa tinea Hitler))))),, hai sa vorbim despre participarea Romaniei la cele 2 razboaie mondiale, cum s-a ajuns acolo si ce conjuncturi au fost in favoarea noastra

| Teffan a răspuns (pentru Drimmero):

Ok.

Dar totusi, cum se numeau fortele aeriene?
laughing

Sunt corect si nu ma uit pe net, stiu ceva de 'Vulturul', bineinteles ca au si o denumire nemteasca apoi.
Randu' meu : De ce a intors Romania armele impotriva Germaniei, sub conducerea cui era ea si ce s-a intamplat apoi la tratatele de pace?

Da,Vulturul.Luftwaffe(daca asa se scrie)

Romania, in al doilea razboi mondial, a intrat in razboi mai intai, de partea nemtilor, in 41', cand Hitler a dat ardealul ungurilor(mai mult pentru a avea acces la niste resurse petroliere din munti, pentru razboiul cu Rusia), iar rusii ne-au luat basarabia si Bucovina de Nord.

In momentul in care Antonescu a trecut Prutul in 44'(parca in 44 a fost Stalingradul), si au murit atatia romani in acea batalie, regele Mihai era extrem de revoltat.Stiu ca l-a pus pe Antonescu sa semneze un document prin care permiteam rusilor sa intre in tara, si sa trecem de partea lor, a aliatilor.Romania s-a intors impotriva Germaniei pentru ca regele Mihai, impreuna cu altii.erau convinsi ca Germania pierdea razboiul.Iar daca nu treceam de partea rusilor, ne nenoroceau.Eram,oricum,atacati din ambele parti.
Hitler promitea ca ne sterge tara de pe harta,iar rusii ca navalesc in Romania.

La tratatele de pace,am recuperat ardealul(desi,acum,transilvania este formata din o tona de maghiari,pana si multe localitati de acolo au nume maghiare), doar ca Basarabia a ramas tot la rusi, si inca se vede asta, prin Romania fiind un stat, iar Moldova un alt stat.

Cam asa ceva.
Probabil am incurcat la unele chestii.

| Teffan a răspuns (pentru Teffan):

Antonescu,n-a semnat, a fost trimis in inchisorile rusesti, l-au trimis inapoi in Romania si a fost executat.
Am uitat de asta.

| Teffan a răspuns (pentru Teffan):

Regele Mihai avea dorinta de a salva cat se mai putea din Romania.

| Speed99 explică (pentru Teffan):

De ce ai ales fix postarea asta? laughing The fucken' cringe...

In fine, Luftwaffe (nu sunt sigur ca asa se scria) erau fortele aeriene germane. Acestea au atacat cerul Marii Britanii pentru a face loc unei invazii totale. P.S: fortele aeriene ale Marii Britanii - Spitfire.

Randul meu: care a fost casus belli-ul (justificatia de razboi) a Germaniei asupra Poloniei?

| Drimmero a răspuns (pentru Speed99):

A incalcat atunci Hitler pactul Ribentrop-Molotov, Polonia era sub aripa Rusiei atunci,, asa a inceput al 2-lea razboi mondial, nemtii oricum nu s-au oprit la ce aveau, au vrut sa aiba macar Europa sub picioare in timp scurt.
Planul Barbarosa... daca treceau nemtii atunci de englezi, noroc cu radarele lor, cel mai probabil se incheia razboiul si Germania castiga.

| Teffan a răspuns (pentru Speed99):

Recuperarea unui anumit port,parca,pierdut prin tratatul de la Versailles.

Dorinta reala ale nazistilor era,pe langa recuperarea unor teritorii pierdute,dezvoltarea unui spatiu vital(Lebesraum, daca asa se scrie), in care sa se dezvolte "populatia superioara ariana".

Faza e ca Germania a fost destul de incurajata de Chamberalin sa inainteze in Europa.
Dar dupa ce a atacat Polonia, a intrat si Marea Britanie, si Franta in razboi cu Germania.

Aia a fost greseala fatala care ne-a costat, faptul ca Antonescu a inaintat peste Prut, unde nu mai era batalia noastra,, erau doar nemtii si rusii 'parte-n parte', noi ne-am crezut prea bataiosi asa ca ne-am luat-o nasol.
Pe de alta parte, nu stiam ce aveam Hitler de gand cu noi daca el iesea invingator, iar pe partea cealalta unde s-a intamplat chinul, comunismul a fost instalat si la noi in tara, iar rusii si-au facut damblaua, regele Mihai fiind nevoit sa plece din tara, primind ultimatum de la moscoviti.
Ce strambe au bagat comunistii pentru romani, cica regele a fugit cu Tezaur, a abandonat ca un las si bla bla...

Hitler era mult prea dement la cap ca sa poata castiga Germania.

Au avut multe victorii impresionante intr-un timp scurt, dar odata cu batalia aviatica cu englezii, au decazut treptat.

Franta degeaba a intrat, a stat pe bara prima,, a fost out, au dat nemtii de pamant cu ei.

Si eu aveam multe conceptii gresite despre regele Mihai in trecut.

Foarte multi il critica ca fiind principalul vinovat pentru instalarea comunismului in tara, dar adevarul e ca el doar a incercat sa salveze cat se mai putea din tara.
Chiar eram mult prea constransi, de toata lumea.
Oricum o dam, tot aveam ceva de pierdut.

Germania avea potential sa castige razboiul, au atacat Rusia la ei pe timp de iarna,, unde acolo -30 de grade sunt temperaturi lejere pentru rusi, aia a fost prostia lui, mai avea putin si intra peste Moscova.
Este evident ca rusii au intrat la putere in Romania pe la spate, treptat si in ani de zile, ne-au schimbat constitutiile, au bagat cenzura, politia politica si inchisorile bolsevice ca practici totalitare, cati romani adepti ai democratiei n-au fost acolo mutilati, poeti, crestini si chiar femei.

Oricine castiga dintre aceste 2 mari puteri,era un dezastru.

Prin victoria rusilor,cam toata eruopa de est a intrat in comunism.

Prin victoria nemtilor,cred ca se intelege de la sine...

Germanii aveau chiar si in tara noastra,de exemplu, institutii Lebensborn, unde erau adusi copiii cu par blond si ochi albastri(luati cu forta de la parinti, bineinteles), si crescuti intr-un mediu toxic.

| Teffan a răspuns (pentru Speed99):

Hmm,de ce au atacat japonezii Pearl Harbour si cand?

Sub conducerea carui general japonez a fost infaptuit acest atac si ce urmari a avut?

In 41,, la Hawaii.
Dar in 44' i-au rezolvat americanii cu bombele alea de la Nagasaki si Hieroshima.

Aia era baza militara a americanilor, crezand ca daca ataca baza, ii vor face sa capituleze.

Si s-au lasat, ai dracu, d-abia dupa a 2-a bomba.
Iti dai seama, ce popor extrem de luptator.

Asa va ajunge si Animelover. laughing

Toata lumea vorbeste cat de criminal este Hitler, dar Stalin a fost mai nociv decat el, vad ca nimeni nu pomeneste ca stalinismul a fost perioada mai criminala decat nazismul de 20 de ori.

Nu e adevarat.Ambii au fost la fel de nenorociti.

Ca iti omori propriul popor,prin infometare(Marea Foamete) si executie,sau ca omori popoare diferite de neamul tau,pe niste principii bolnave, de om handicapat, e acealsi lucru, pentru ca suntem toti oameni.

Aveam si eu vorba asta cand ma consideram rebel nazist, acum mult timp.

Bad Boy parca i-a linistit complet pe japonezi, au un popor bataios rau de tot,, in general popoarele astea mongloide-astiatice, au un continent complex, e practic camp de lupta pe acolo, ne trimit noua toate cosciugele de oameni prin Europa/

Stai putin, nu zic ca Hitler a fost cuminte, ca a fost si ala un psihopat si un criminal, pana si fascistii adoptau politica nazista, fiind prieteni, iar acum nemtii si italienii nu se inghit deloc.
Admiti macar ca Stalin a fost mai terminat decat Hitler?

Nu.

Admit ca ambii au fost la fel de terminati.
Chiar nu mi se pare o comparatie relevanta.
Ii consider pe amandoi la fel de cruzi, nemilosi si anti-umani.

Eu sunt fan Germania de cand ma stiu, imi place mentalitatea lor, civilizatia lor, am admirat mereu armata germana, panzerele cu care se laudau, doar rusii le faceau fata si asta s-a adeverit in istorie.
Uita-te si tu, nemtii cat de mult au fost huliti dupa al 2-lea razboi mondial, au avut zidul Berlinului distrus, tara impartita in 2 sfere si tot si-au revenit, datorii mari, in prezent sunt a 2-a putere dupa americani in lume!
Hai sa cadem de comun acord, ambii au fost, dar mai degraba Himler ii baga in cap prostiile alea lui Hitler, zic eu

Hitler a scris Mein Kampf.

Am citit o parte semnificativa din cartea aia,si avea aceleasi ganduri pe care le-a pus in practica,ulterior,doar ca, ganduri mai parfumate, sa ii ascunda adevaratele intentii(oricum populatia germana de la vremea aia, se pare ca era extrem de rasista, si asa).

"Uita-te si tu, nemtii cat de mult au fost huliti dupa al 2-lea razboi mondial"

Da,aici ai dreptate si cadem de comun acord.
In primul rand,pe cine trebuie sa hulim?
Oamenii din tara? Care sunt doar "spectatorii" unor show-uri morbide oferite de fuhrer,himmler si goebbels?(chiar de,totusi,ei l-au ales pe Hitler,prin vot democratic; dar au fost indoctrinati si spalati la creier de carisma lui si de propaganda nazista).

Deci,sa hulim conducatorii care au dus la semenea atrocitati.
Hitelr si Stalin.
Stalin, sunt de acord ca a ramas practic nepedepsit pentru crimele de razboi si asta e foarte foarte grav.
E foarte grav ca a existat doliu national(in Romania, fiti atenti), in '55, pentru un criminal...

Hitler si Stalin trebuiau sa aiba aceeasi infamie,dar, sunt de acord, ca Hitler are mai mare infamie.
Nu pe nedrept.
Trebuia ca si Stalin sa aiba aceeasi infamie.
Si aici, cadem de comun acord, cum ca rusii au fost trecuti cu vederea pentru faptele lor.

Dar nu ca Hitler a fost influentat de Himmler.Se influentau reciproc, da.
Dar Hitler era extrem de sigur de planurile lui inca de foarte mult timp.

Sa nu uitam de faptul ca multi pustani admira niste criminali ai umanitatii, tricouri cu Hitler, mesaje de sustinere,, dar uita-te la francezi, ei sunt cei mai rasisti din Europa, dar populatia lor e venita dinspre rubedenii africane si sunt musulmanizati, adica 'hotul striga hotii'.

Da,stiu care e problema pustanilor extremisti.
Am fost unul din ei.

Mi-am cumparat pana si crucea de fier,din admiratie pentru Hitler.
Asta ca nu gaseam svastici,ca altfel imi luam svastica. laughing
(Crucea de fier oricum,altceva,nu un simbol nazist; se utilizeaza si in ziua de azi)

Problema lor este ca trec printr-o perioada rebela si extremista inevitabila.
Daca sunt si pasionati de istorie, la fel cum sunt eu, si dau de al doilea razboi mondial si de Hitler, sunt sanse pentru o idolatrie.

Eu am scapat eventual din perioada asta, prin maturizare si prin consitentizarea unor lucruri.
La fel vor face si ei.Trece cu timpul rebeliunea asta.

Si,in cazuri mai rare, cand nu treci, ajungi ca domnii satanisti"spiritual" nazisti de pe site-ul asta, toata viata ta, si nimeni nu te mai schimba in bine.

Ma ia si rasul, eu chiar m-am dezvoltat normal, fara afinitati criminale))))))).
Trebuia sa iei un fular cu echipa Schalke 04, echipa cu care tinea Hitler, ala e cel mai mare semn hitlerist, de nazism total!