La rezolutii mari e nevoie neaparat de cel putin 1GB memorie Vram;
Sa iti dau un exemplu: HD7770, generatie noua lansata recent, are bus-ul de 128bit si e aproape egala cu HD6850 256 bit ambele cu 1GB memorie.
Cand iei o placa video pentru gaming BUS-ul nu e cel mai important; Un alt exemplu ar fi GTX680 si GTX670, generatia noua de la Nvidia, placi care costa 2500 respectiv 2000 de ron si care au bus-ul de 256 bit;
Concluzia mea e ca HD5670 1gb gddr5 128bit e alegerea mai buna; are si intrare HDMI;
Imi poti arata unde ai gasit tu HD5670 pe 256 bit?
In principal, toate valorile trebuie sa fie cat mai mari. O placa cu 256biti si 512MB e mai performanta decat una cu 1GB si 128biti.
Deci, bitii mai multi sunt mai importanti decat cantitatea de memorie.
Cauta o placa cu cat mai multi biti (minim 256), memorie DDR5, frecvente cat mai mari (atat pentru GPU cat si pentru memorii), un chipset cat mai nou ca generatie si un sistem de racire cat mai eficient. Cantitatea de memorie nu e asa importanta, dar nici nu strica daca e mai multa.
Da dar sti sa-mi explici exact ce fac biti ce face memoria? si daca e mai bund hd 5670 512 mega 256 bit sau 1gb 128 bit? eu am avut 1gb 128 bit si rula binisor cam tot la mediu/high
Cu cat placa video are mai multi biti cu atat jocurile merg mai bine. Intotdeauna o placa video (de exemplu) de 1 gb si 128 biti e mai slaba decat una de 512 mb si 256 biti. Memoria video este o componentă a plăcii video, și indirect, a întregului PC, al cărui scop este stocarea informației necesare pentru utilizarea de către această placă a unui dispozitiv periferic de afișare. De aceea este bine si ca memoria sa fie mare. Dar asta nu inseamna ca o placa video cu memoria de 1 gb e mai buna decat o placa video cu memoria de 512. Am intalnit cazuri in care anumite placi video de 256 mega pur si simplu dateau clasa placilor de 1 gb (ma refer la jocuri) pentru ca aveau mai multi biti. Recomandarea mea e sa iei placa video cu mai multi biti.
Cred ca asta era http://www.okazii.ro/......a114554988
are gpuz 128 dar tipu zicea ca e 256
Nu exista HD5670 cu bus de 256 bit, doar 128.
byka1986 - Acele placi de 256 "mega" "dadeau clasa" celor de 1GB nu pentru ca aveau mai multi biti ci(poate) pentru ca avea frecvente mai bune la memorii si la procesoru` grafic. Nu mai vorbi daca nu stii.
Sunt placi de 2GB memorie la 300 ron care au memorie ddr3 si care sunt praf!
Deci, bus-ul si cantitatea de memorie nu sunt cele mai importante caracteristici ale unei placi grafice.
Daca o placa de 1.500 ron are 512-bit iar una de 2.500 ron(gtx680) inseamna ca e mai buna cea de 512-bit? Fals.