| margarit8 a întrebat:

Intru pe calculator stau ce stau dupa care mi se restarteaza sau mi se inchide din senin.Ce pot face sa nu mi se mai intample asta? Cine ma ajuta cu aceasta problema sigur o sa ii dau FUNDA deoarece ma confrunt cu ea de foarte mult timp si chiar imi doresc sa pot scapa de problema asta.Si tot ii dau scanare la tot calculatorul si nu am nici un virus.

Răspuns Câştigător
| MariusMorse a răspuns:

Problema ta cred ca este temperatuta/racirea componentelor. Incearca o aplicatie care sa-ti spuna temperaturile componentelor (FanSpeed sau intreaba pentru un program mai bun...). Daca vezi unde temeraturi de peste 75 grade C atunci trebuie sa-ti repari/schimbi piesa respectiva. In caz ca temperaturile sunt inregula reinstaleaza windows'ul si pune drivere mai noi (ATENTIE daca ai cumva placa video AMD foloseste driverul de pe cp pentru ca este FOARTE posibil sa ai probleme cu placa video).
Am avut ambele probleme, restart (care era de la placa de baza) si cu driverele nu'mi puteam folosi placa video.
Sper sa-ti fie de ajutor, Bafta!

16 răspunsuri:
| Necula_Liviu_1996 a răspuns:

Refa windowsu sigur nu o sa mai faca asa!

| Zangetsu a răspuns:

Posibil sa ai probleme cu racirea componentelor si se inchide pentru a proteja sistemul. descarca HWmonitor si vezi ce temperaturi maxime ai la procesor si la placa video.

| GladiatoruLValy a răspuns:

Cred ca e de la Windows sau de la Hard. Si varul meu avea problema... Si-a schimbat Hardul si mergea apoi bine.

| margarit8 explică (pentru Zangetsu):

Pai si daca sunt racite cum fac sa le fac la temperatura care trebuie?

| margarit8 explică (pentru MariusMorse):

Cam la ce temperatura trebuie sa fie?

Am instalat SpeedFan si sa iti zic temperaturile si sa imi raspunzi si tu inapoi daca sunt bune sau daca nu sunt bune si ce trebuie sa schimb sau ce nu trebuie sa schimb:CPU-80-127(creste si scade)
Ambient-35C(si la asta creste si scade dar creste cel mult pana la 36C)
Remote-37C(asta ramane asa)
HD1-40C(si asta ramane asa)
HD0-38C(si asta tot la fel ramane)

Ti-am dat funda dar te rog frumos raspunde-mi si mie la ce ti-am zis mai jos.Ti-am zis temperaturile. Zimi si mie daca sunt bune sau daca nu sunt bune si ce trebuie sa schimb sau ce nu trebuie sa schimb.

| MariusMorse a răspuns (pentru margarit8):

MAMA... sunt 2'ua variante insa una posibil s-a nu mearga.
1. S-a dus pasta termoconductoare (care face legatura si incelasi timp transmite temperatura catre radiator). O data ce nu mai este pasta nici caldura nu se duce mai departe iar radiatorul si coolerul tau functioneaza degeaba pentru ca nu este elementul de legatura (adica pasta termoconductoare).
In cazul asta rezolvare este simpla, te duci la un magazin eMAG (sau dai comanda online) si vorbesti cu un nene de acolo ca vrei o pasta termoconductoare (pertul variaza intre 21 de lei si 250 de lei, o pasta buna este pe baza de argint sau una la 40 de lei), (un tovaras a patit chestia asta insa nu se restarta calculatorul).
Insa poate fi devina procesorul in sine si este cel mai rau, varianta a 2'ua
2. Cumpara alt procesor.
Celelalte temperaturi sunt OK insa cum ai spus tu ca variaza intre 80 si 127 grade C NU este bine deloc. La 80, MAXIM 90 de grade C (insa nu este bine deloc si nici recomandat) este normal sa aiba temperaturi asa ridicate DOAR daca este in full load (adica procesorul da 100%-120% din el, asta se intampla cand CPU'ul adica procesorul este folosit de exepmlu intr-un joc unde NU indeplineste minimul de putere de calcul, exepmlu (este o aberatie asta ) jocul cere un CPU minim de 4Ghz iar tu ai un CPU de doar 2 Ghz si il joci asa). Atunci isi da si sufletul din el. Mai poate 80-90 grade C daca faci OC (adica over clock traducere "peste ceas" il fortezi sa dea 120% -140% din el si ii scazi semnificativ viata CPU'ului.
Eu te sfatuiesc daca iti permiti sa iti cumperi alt CPU si la 3-4 luni curata'l de praf.
Daca ai calculatorul in garantie NU il desface sa'l cureti si asa iti poti rezolva si problema ducandul la service, daca nu alt cpu (mai sigur) daca nu pasta termoconductoare.
In caz ca iei pasta si nu te pricepi lasa'mi un mesaj privat si te ajut (iti zic cam ce si cum trebuie sa faci).
I'mi pare rau pentru tine sad
PS: la temperaturile alea iti boate strica si placa de baza, sa-ti topeasca circuitele sau mai stiu eu ce, Doamne fereste!

Scuze, aprofundam in niste chestii si nu am vazut raspunsul tau.

In cazul asta este indicat sa nu mai iau absolut nici un joc?

Counter strike 1.6 la ce probleme am la calculator ''imi dai voie'' sa il iau si sa ma joc?

NU, daca la tine atince temperaturi de 80-127*C ne facand nimic (adica fara sa'te joci sau s-a folosesti vreun program ceva) la calculatorul tau nu este indicat. Nu, vezi in ce joc nu iti sare temperatura de 80*C si acela este OK.

Da daca imi iau cs si temperaturile sunt la fel ma pot juca?

Frate, este a 3'a oara cand iti spun ca la temperaturi de peste 80*C nu este bine, numai s-a fie sub 80. Deci nu, acum verifica si tu ce temperaturii ai in jocuri si orienteaza'te spre ceva ce nu'ti incinde procesoru!

Inafara de CPU tot sunt cu mult sub 80 de grade.Eu zic ca cs-ul nu imi incinge celelalte temperaturi deoarece am luat jocul si aceleasi temperaturi erau.Acum astept parerea ta.

Mah, eu nu te oblig s-a nu-l joci, faci ce vrei este pc'ul tau. Citeste dinow ce ti'am raspuns pana acum si baga bine la ca p ce ti'se poate intampla la calculator. Eu nu am nici o vina pentru deciziile tale! Mai bine incearca s-a rezovi problema nu s'o lasi s-a avanseze. Ca la orice boala, trateazo cat mai repede si te vei insanatosi, nu astepta s-a treaca de la sine pentru ca poti da in altele.
Eu te'am ajutat, ti'am dat si solutii, ti'am zis ce si cum, restul te descurci!
Bafta.