Cred ca trebuie sa modifici valoare rezolutiei video.
Ce versiune de Windows ai?
Update la windows daca e ceva de driver se rezolva prin update. Ultima versiune 20h2 deci treci de versiunea 19.
Ai mai multe optiuni:
1. poate sa fie problema de rezolutie, in cazul asta click dreapta pe iconita (joc) - propieters - compatibility - si setezi rezolutia 640 x480
2. poate sa fie problema de scalare, in cazul asta click dreapa pe spatiul gol de pe desktop - Intel graphics setting - display - si seteaza unul din cele 4 pana cand jocul funtioneaza: maintain display scaling, maintain aspect ractio, scale full screen, center image.
3. poate sa fie problema de compatibilitate, in cazul asta posibil ca jocul sa fie imcompatibil deoarece el a fost dezvoltat pe platforma xp si unele jocuri care folosesc un game engine dintr-un os mai vechi sa nu fie compatibile in win 10, in cazul asta click dreapta pe propieters - compatibility - run compatibility troubleshooter - run this program in compatibiliy mode for: si alegeti sau setezi de la windows 8, win 7, win vista, win xp, etc pana cand jocul iti funtioneaza.
3. poate sa fie o problema hardware- ca jocul sa nu fie compatibil cu monitorul si poti adauga un monitor alternativ prin vga, dv-i sau hdmi.
4. poate sa fie o problema software: asigura-te ca ai toate update-urile la o.s. inclusiv placa video chiar daca e interna sau dedicata. poti instala un direct x mai vechi (ex. 0.9c) am observat pe win 10 ca la unele jocuri mai vechi din xp cere sa fie instalat direct x mai vechi.
5. poate sa fie un fisier corupt in interiorul directorului (folder)
si atunci il stergi definitiv si descarci unul nou executabil ca setup or install, niciodata ca fisiere zip, rar, ace, 7z sau mai stiu eu ce. Daca vrei ti-l trimit eu, lasa mesaj aici si iti las adresa meil sau Facebook (l-am testat pe windows 10 si merge impecabil)
Funda daca funtioneaza unul din cele de mai sus.
Alex324 întreabă:
Apachitei_Clara_1962 întreabă: