| sebi06 a întrebat:

Salut am o problema ma puteti ajuta? Am instalat farming simulator 2013 pe calculatorul meu si atunci cand vreau sa il deschid scrie "eror could not init 3D system shader model 3.0 is required plase install the latest video driver"

5 răspunsuri:
| Battlefielder99 a răspuns:

Salut! Eroarea asta iti spune ca nu ai instalate driverele pentru placa video. Daca nu mai ai CD ul care a venit cu computerul poti sa le iei de pe net. Daca nu stii ce placa video ai da la Control Panel-Hardware and Sound-Device Manager-Display Adapters si o sa scrie ce placa video ai. Dupa asta scrii pe google numele ei si iti iei driverele. Daca mai ai nevoie de ceva nu ezita sa ma intrebi. Bafta! happy

| sebi06 explică (pentru Battlefielder99):

Am luat driverele dar tot nu merge ce pot face?

| Battlefielder99 a răspuns (pentru sebi06):

Cred ca de vina e placa video care nu suporta Shader Model 3.0, probabil are 2.0 iar Farming Simulator are nevoie de 3.0 minim pentru a functiona. Din pacate computerul tau nu e destul de bun pentru a rula jocul asta sad.
Totusi, nu stiu ce specificatii are calculatorul tau, asa ca s ar putea sa ma insel asa ca zi mi ce procesor si placa video ai (ca sa afli ce procesor ai da la Start-Click dreapta pe Computer-Properties, iar pentru placa video ti am spus in celalalt comment). De asemenea, poti sa mai incerci sa descarci ultimele versiuni de DirectX si.NET Framework si vezi daca rezolvi ceva.

| sebi06 explică (pentru Battlefielder99):

Procesor Intel Celerom 3.06 GHZ
Placa video Intel 82945G Express Chipset Family

| Battlefielder99 a răspuns (pentru sebi06):

Da, din pacate nu ai nicio sansa sa rulezi jocul pe computerul tau sad.E asa cum am crezut, placa video nu suporta shader model 3.0 ci doar 2.0. Nu ai ce sa faci. Dupa specificatii, PC ul e vechi si, daca chiar vrei sa joci jocuri mai de doamne-ajuta ai doua variante : 1. Iti iei un PC nou cu specificatii mai bune sau 2. Iti iei o placa video la vreo 250 lei si o sa te mai intinzi un pic cu computerul asta. Imi pare rau pentru situatia ta! sad