| Anonimity a întrebat:

Salut.Am un procesor Intel cu frecventa de 1.6 si chacke de 2048 si vreau unul cu frecventa de 3.0 si chache de 500.Este mai bun sau conteaza chacheul care este mult mai mic? Cu ce ma ajuta un chacke mai mare?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu personal as alege procesorul cel mai nou ca fabricatie indiferent de cache, dar totusi, daca te uiti bine, nu intamplator procesorul mai puternic are cache mai mic si procesorul mai slab are cache mai mare, i-a fost dat un cache mai mare ca sa il ajute in ceea ce priveste viteza, de orice tip ar fi memoria cache, L1, L2, sau L3 ele oricum sunt momorii rapide, iar un cache de 512 kb este un cache destul de mare pentru ceea ce ai tu nevoie, pana la urma in memoria aia sunt stocate secvente de cod folosite mai des de catre procesor, si in caz ca se umple, cele mai putin folosite sunt inlocuite cu altele noi de care ai nevoie la momentul respectiv, asa ca frecventa conteaza mult, insa conteaza intru catva si memoria cache!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu cat marimea cache este mai mare cu atat viteza este mai mica, un cache mai mare ajuta la stocarea a cat mai multe linii de cod pe care procesorul le utilizeaza imediat cand face ceva.

| Anonimity explică (pentru anonim_4396):

Deci,nu chacke-ul conteaza ci frecventa? Este mai bun cel cu frecventa de 3.0 decat cel vechi cu frecventa de 1.6 si chacke de 4 ori mai mare? Daca imi spui iti dau funda!big grin