| drkz25 a întrebat:

As avea si eu o intrebare la voi. De curand mi-am luat un laptop mai bunicel si bine inteles ca am inceput sa caut tot felul de jocuri care sa fie pe placul meu. Am cautat ceva timp si am ajuns la Assassin`s Creed Revelations. M-am jucat ce m-am jucat si la un moment dat baietii, cativa prieteni de ai mei mi-au spus ca acest joc ar putea sa imi "manance ramii". La inceput am eram ganditor si cand am ajuns acasa am dat la Propreties in My computer si am vazut ca la Rami imi scrie asa : Installed memory (RAM) : 4, 00 GB (2, 30 GB usable). Sincer ma cam tem sa nu fie vorba despre asta. Am mai primit multe raspunsuri de genul ca ar trebui sa ii fac eu sa mearga de prin setari nu stiu unde. In fine. Eu am Windows 7 si imi este expirat de ceva vreme. Am scris pe net si am citit acolo ceva de genul ca aceste versiuni de Windows Vista sau Windows 7 ar putea citi doar jumatate din ramii pe care ii am in laptop. Va rog sa imi raspundeti. Sunt foarte ganditor de ceva vreme la chestia asta si nu mai am chef sa ma joc mai nimic. Va rog. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| vladsoare a răspuns:

Salut. Treaba e foarte simpla si nu ai de ce sa iti faci griji. In momentul in care rulezi aplicatii ele cer o anumita cantitate de RAM, dar cand le inchizi ram-ul revine la normal.
"Jocurile mananca ram" - in sensul ca iti cer o cantiatate mai mare de ram pentru a le putea rula. Nu iti afecteaza ramii nici fizic si nici hardware.

De ce scrie 2, 3Gb usable? Pentru ca tu folosesti o versiune de windows pe 32-bit(x86). Instaleaza versiunea windows 7 64-bit(x64) si astfel windowsul iti va putea "citi" toata cantiatea de ram.

4 răspunsuri:
| Caruta_Ivan_1999 a răspuns:

Nu poate fi de la Assassin s Creed Revelations la mine windowsul tot este expirat de 2 luni iar laptopul citeste 3GB din 3GB

| drkz25 explică:

Va multumesc mult. Sincer imi faceam griji ca ar putea fi de acolo. O sa-mi instalez din nou windowsul si ii voi face setarile in asa fel incat sa imi citeasca toti ramii. Va multumesc inca o data.

| vladsoare a răspuns (pentru drkz25):

Nu ai pentru ce.
Nu se fac setari pentru a trece de la 32-bit la 64-bit. Sunt 2 versiuni de windows total diferite. Iti descarci direct versiunea 64-bit si o instalezi. Nu e nimic diferit la design, mod de functionare, instalare.

| drkz25 explică (pentru vladsoare):

Aaa. Acum am inteles. Iti multumeesc!