Minim ar costa aproximativ 3000 RON, echipat cu GTX1650, cum a indicat colegul.
Insa daca nu te grabesti prea tare si mai poti strange,
ar fi bine sa tintesti direct catre RTX 3050 sau 3050 Ti
E mai noua putin, mai puternica (floating point performance mai mare)
Si in plus, am bifat ecran cu 120 Hz,
o frecventa decenta la procesor (frecventa de baza 3.3, si merge pana la 4.2 GHz),
2 sloturi de RAM (ambele ocupate cu cate 8GB, dar mult mai bine astfel decat sa ai un singur slot si a doua placa sa fie cositorita de placa de baza)
https://www.pcgarage.ro/......dow-black/
Bonus, o functie foarte utila pentru mine: tastatura iluminata in alb
Exista la acelasi pret un model aproape identic, insa vine cu procesor mai puternic (5800H) si placa video RTX 3050 (fara Ti, deci cu aprox 7-8% mai slaba).
Asta daca te joci chestii care pun la treaba mai mult procesorul decat placa video, de ex. CS Go, sau jocurile MMO fara grafica wow, dar cu harti uriase.
Foarte probabil, dar nu la PcGarage (si eu din pacate doar acolo am cautat),
sau nu cu 2 sloturi dedicate pentru RAM.
Si sa ai 2 sloturi fizice, e mai important daca vrei sa il pastrezi mai multi ani, decat sa ai un SSD mai mare.
Caz concret:
eu nu sunt cu laptopurile, in sensul ca nu am nevoie de laptop foarte puternic, de gaming.
Am 3 in casa, dar toate sunt de acum 9-10 ani, si aveau cate 8GB RAM.
Pe unul dintre ele, avand si placa Quadro, am simtit acum 7 luni nevoia sa am mai mult de 8GB. Upgrade-ul a fost extrem de simplu.
Daca o placa e sudata de placa de baza, esti automat limitat, nu poti pune alta capacitate in slotul fizic, ca pierzi Dual Channel.
anonim_4396 întreabă:
Chirodeadavid întreabă: