| hackerulxxx a întrebat:

ce parere aveti despre placa asta video? ATI Radeon HD2400 se descurca cat de cat in jocuri?

11 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Memoria?

| hackerulxxx explică (pentru lpavel):

256 MB

| KodrutZ a răspuns (pentru lpavel):

Putea sa aiba si 8 GB, parca mai conteaza...
@florin: Se descurca, desigur. Atita vreme cit discutam de jocuri de dinainte de 2005.

| lpavel a răspuns (pentru KodrutZ):

Vrei sa zici ca chiar de are 256 mb sau 8 gb memorie e acelasi lucru? Tu ai ajuns la concluzia asta? Interesant... big grin Bine, fiecare cu parerea lui!

| lpavel a răspuns (pentru hackerulxxx):

Naspa! Numai jocurile vechi o sa-ti mearga!

Atita vreme cit procesorul ala grafic e din 1950 toamna, degeaba are multa memorie. Memoria in plus ajuta cind joci la rezolutii mari si cu AA-AF activate si puse la maxim, insa atita vreme cit procesorul grafic iti sucombeaza la detalii low pe rezolutii mari... ce sens are sa pui memorie multa? E ca petardele alea de FX 5200 care erau chiar si cu 1 GB de memorie la un moment dat, desi ele nu aveau ce face cu mai mult de 128 MB.

Asa este, totusi conteaza foarte mult si memoria! Am incercat aceiasi placa dar cu memorie mai mare si au mers jocuri care pe cel dinainte nu mergeau, deci eu am ajuns la concluzia asta incercand...

Au mers, dar nu au mers mai bine. Comparatia o faci intre o placa pe care merge bine ceva si aceeasi versiune cu mai multa memorie.

Bine, fiecare cu parerea lui! Cel ce a pus intrebarea sa decida...

Mi se rupe de ele funde. Aici nu e vorba de pareri, gen "mi se pare ca afara e cam frig". Sint nspe mii de benchmarkuri si articole pe tema asta care ajung la aceeasi concluzie - un GPU slab nu are ce face cu multa memorie, punct.

| Gargant a răspuns:

Se descurca dar doar cu jocuri pana cam in 2009.