| Kedoaka79 a întrebat:

cati gb ram suporta un laptop cu un slot? Adica mai pe scurt spuneti-mi daca acest laptop suporta 8gb ram, are doar un slot, acela este ocupat de 4gb si as vrea sa scot acea placuta si sa pun una de 8gb, dar nu stiu daca suporta...
Uite aici laptopul:http://m.emag.ro/......D5Y6Q2BBM/

11 răspunsuri:
| SilviaDulcik a răspuns:

Acel laptop suportă o baretă de 8GB dar dacă îl desfaci pierzi garanția. Trebuie desfăcut complet pentru a schimba bareta RAM. Nu este realizată carcasa pentru access rapid la RAM și HDD.
(Am același model de laptop, Ideapad 100-15BD)

| Kedoaka79 explică (pentru SilviaDulcik):

De ce isi pierde garantia?

Tu la laptopul tau ai schimbat rami?

| ZetZ a răspuns:

Din cate stiu exista si placuta cu 16gb ram dar depinde de ce placa de baza ai, oricum 8 gb suporta 100%, Dar cum a spus si Silvia, pierzi garantia daca il desfaci.

| SilviaDulcik a răspuns (pentru Kedoaka79):

Pierzi garanția din cauză că îl desfaci. E simplu.
Dacă laptop-ul avea ușă specială pentru RAM și HDD nu, pe care o defăceai, nu pierdeai garanția.

Da dar am mai pus aici aceeasi intrebare si cineva a zis ca nu merge, ca maxim e 4gb ram

Si app Silvia, ai zis ca ai laptop la fel ca acesta, tie ti-a mers 8gb ram pe el?

| SilviaDulcik a răspuns (pentru Kedoaka79):

Nu am schimbat bareta RAM deoarece pierd garanția, oricum nu am nevoie de 8GB la ce fac cu acest laptop.
Aici este un tip care spune că a schimbat bareta RAM cu una de 8GB și îi merge perfect laptop-ul : https://forums.lenovo.com/......415/page/2
Asta dacă ai nevoie de alte dovezi.

Ok, dar nu se intampla nimic daca incerc? Adica ma refer daca nu suporta

| ZetZ a răspuns (pentru Kedoaka79):

1.Suporta pentru ca nu e vechitura, nu e nici perfect dar suporta.
2. Daca prin absurd chiar nu suporta atunci nu iti citeste placuta, are sigurante deci nu o sa explodeze stai linistit.

| Kedoaka79 explică (pentru ZetZ):

Aha, ok