| bogdiy a întrebat:

Vreau sa ma apuc sa joc DOTA2...ce sfaturi imi puteti da pentru inceput? vreau sa mentionez ca nu am mai jucat nici odata jocuri de genul acesta

6 răspunsuri:
| Brâncuşi a răspuns:

Sincer nu e cine ştie ce, dacă vrei un joc frumos încearcă CS :GO pe steam sau heartstone, succes. O seară bună!

| Kevin44 a răspuns:

Este in genul League of Legends, merita sa incerci jocul

| TheGuy92 a răspuns:

Iti recomand sa joci si cu niste prieteni daca poti si TE ROG evita urmatorii eroi:
Meepo, Invoker, Pudge, Templar Assasin, Silencer, Visage, Wisp, Puck, Chen si Shadow Fiend (asta nu inseamna ca nu trebuie sa-i joci niciodata) si incearca:
Centaur Warruner, Lich, Ogre Magi, Lion, Slardar si Sven.
Sunt de fapt multe de zis dar acest guide explica chestile mai simple:
http://www.purgegamers.com/welcome-to-dota-you-suck#.U_tk8aM08jA
Bafta!
P.S Daca cineva iti spune in joc ca esti praf etc. doar ignora si foloseste butonul de mute : )

| TheGuy92 a răspuns (pentru Kevin44):

Din contra LoL (2009) este gen Dota (2004 primul)

| Kevin44 a răspuns (pentru TheGuy92):

Dap, asa e, ai dreptate, sunt amandoua destul de bune, nu poti face diferenta intre dota si lol, dar mai jucat zic ca este lol-ul

| TheGuy92 a răspuns (pentru Kevin44):

Raspuns dupa 10 ani, stiu.

Nu sunt chiar greu de comparat.

LoL se bazeaza mai mult pe castigat-ul lane-urilor si skill-shoot-uri.

In Dota daca ti-ai pierdut lane-ul nu inseamna ca ai pierdut.Dota are mai putine skill-shoot-uri dar se bazeaza mai mult pe planificare si compozitie de echipa.Sunt multe echipe competitive care pierd mereu inainte sa sune hornul pentru ca eroii lor ori sunt slabi impotriva celor inamici sau nu functioneaza bine unul cu altul.(Ex: Nature's Prophet si Enigma sunt puternici in teamfight-uri dar trebuie sa ocupe jungla ca sa faca ceva)
In LoL a lucrat si un dev de la Dota, Pentagon, el a copiat multe idei de eroi (Juggernaut a fost practic renumit in Master Yi in LoL), iar unele mecanici au fost scoase (turnrate-urile, mecanica de highround dar si de jungla cu copaci destructibili)

In concluzie LoL va garantez ca are un perete de indemanare care nu poate fi spart, in Dota nu ai asa ceva.

P.S La faza cu popularitatea LoL atrage studenti asiatici multumita cerintelor mici de sistem si faptul ca necesita mai putine ore in joc ca sa te simti ca joci bine.