Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Februarie 2025 sunt:
Buna TPU! Bunicii mei au o casa, la care s- a facut succesiunea dupa moartea bunicului(el a murit in 2002, dar succesiunea s- a facut in 2007, atunci cand un unchi de- al meu a primit un teren...? (mai mult)
Buna. Acum aproape 3 ani un var al meu a fost luat la închisoare in Anglia motiv "sclavie modernă" și îi tot amâna procesul, dar el nu a făcut sclavie modernă pur și simplu a luat oameni la munca,...? (mai mult)
Buna ziua. Tatal meu detine o firma de transporturi Pana luna trecuta a avut un angajat, șofer, cu contract de munca lunar cu suma de 2300 ron plus 35 de euro diurna/zi. Acesta a fost plătit lunar...? (mai mult)
Salutare! Dacă o persoană are nevoie de ajutor, cerând bani și promite că-i înapoiază, dar e țeapă poate intra la înșelăciune? Cu dovezi desigur...se poate face plângere? Multumesc
Să nu mă înțelegeți greșit, vă rog eu. Nu neg dreptul la existență, la un tratament corect și nediscriminator al minorităților de orice fel și gen. Dar de aici până la festival, adică...? (mai mult)
Daca am 17 ani pot calatori cu avionul în alta tara fara acordul parintilor?
Intrebare pentru domnul Ioandelasal, daca se schimba legea pensiei anticipate, stiti cumva din ce data se schimba sau inca nu se stie nimic concret?
Salut TPU, dacă eu am avut șomaj și dupa m-am angajat nu este logic cei de la forțele de munca (de la Somaj) sa îl oprească automat odată ce figurezi ca angajator?
România are cele mai multe decese rutiere din UE https://traficmedia.ro/romania- are- cele- mai- multe- decese- din- accidente- rutiere- la- nivelul- ue/ În ce zone sunt cele mai multe: 53%- zone...? (mai mult)
Neața! Ce se mai aude de Ioan Cupsa?
Bună, TPU! Ca minor (17 ani) poți depunde plângere la poliție, fără a fi însoțit de un adult?
Salut! Am și eu o întrebare, dacă am terminat învățământul profesional și m-am înscris la seral mai primesc alocație?
Daca am aproape 24 ani imi pot schimba numele? Daca da, de ce acte am nevoie?
Buna dimineata! M- am inscris in jurul lunii iunie ca persoana in cautarea unui loc de munca la agentia teritoriala pentru ocuparea fortei de munca. Trebuie sa depun o anumita cerere cand voi reusi sa ...? (mai mult)
Salut.Acum 10 luni am fost batut si mi- au fost sparti ochelarii.Am facut plangere penala la politie si am cerut banii pe ochelari(am depus certificat medico- legal si chitanta ochelarilor).In tot acest...? (mai mult)
Salut! Se platesc taxe la scuterele electrice care nu depasesc de 45 km/h?
Bună seara! Am semnat un contract de împrumut cu cineva, la notar. Persoana fizica. Suma era de 3000€, pe care ar trebui sa ii primesc pana pe 21 Septembrie. Întrebarea mea este următoarea:...? (mai mult)
Dacă am fost într- o bataie și cineva a filmat(posibil) ce pot face dacă acea persoana postează undeva acele filmări sau le trimite, de exemplu dacă le pune peste un an pe story pe Instagram sau...? (mai mult)
Când vom avea colectare selectiva pentru deșeuri în toate orașele medii și mari din Romania?
Salut, am observat persoane ce nu au placute de inmatriculare pe fata, este legal?
Cum vedeți chestia asta? https://thehill.com/policy/defense/564423-senate-panel-votes-to-make-women-register-for-draft
Oare tatal meu ma uraste? Indiferent ce fac ma critica. Vreau sa fac un sport, ma critica. Apoi cand ajung la 15 ani si nu am o conditie fizica buna imi spune sa ma uit la o prietena de ale mele ca face...? (mai mult)
Salut, aș vrea să știu dacă pot da 2 categorii de condus în același timp la 2 școli diferite, gen pentru mașina să mă înscriu la o școală, iar pentru a2 să mă înscriu la altă școală...? (mai mult)
Tata a murit pe 26.06. 2021. Pensia lui mai poate fi luată 2 luni?
Salut! Am 18 ani si după terminarea liceului as vrea sa plec din țară și chestia e că zice mama ca daca plec poate sa ma bage in pușcărie (știu suna aiurea) ca cica ea e reprezentant legal si d-...? (mai mult)
Ii normal sa fiu pus sa depun cerere de demisie in conditiile in care eu nici macar n- am semnat un contract de munca? Motivul ar fi ca cica " aveam contractul pregatit, insa n- am avut cand sa te chemam...? (mai mult)
Daca iau o amenda al carei minim este de 200 lei si maximul 1000, iar eu primesc maximul, in 15 zile platesc jumatate din maxim, adica 500 sau tot jumatate din minim, 200? Dau funda
Salut! Asta seara eram cu masina pe afara si la un moment dat am oprit intr- o zona unde am decis sa ies din masina si sa stau afara cu prietenii. Am vorbit doar, nu am facut galagie. Dintr- o data apare...? (mai mult)
Vi se pare ok că s- a scumpit gazul cu 25% și curentul de la 1 iulie? Inca nu a simțit nimeni scumpeala pentru că e vara si consumul e mic pentru că nu prea se sta în casa dar iarna va fi naspa. ...? (mai mult)
De ce se zice ca e foarte greu în România fără facultate sa faci ceva, în condițiile în care cel puțin 50% din părinți nu- si permit sa plătească facultatea? Și puteți sa va uitați pe...? (mai mult)
E legal sa cânți pe strada pentru bani? Dacă nu, ce acte trebuie? Am văzut pe la mare mulți muzicanți, nu doar țigani și romani, tineri. Și prin centrul vechi mai sunt.
Bună seara Am și eu următoarea întrebare, dacă în familie unul din părinți are probleme de comportament și multe altele față de cei din jurul ei, ce putem face pe cale legală cu acea persoană? ...? (mai mult)
Hei, TPU! Pot primi amendă dacă mă oprește poliția în timp ce conduc o mașină cu volan pe dreapta, eu fiind începător (9 luni de permis)?
Buna ziua. Recent mi- am pierdut certificatul de naștere și trebuie sa fac cununia civilă in mai puțin de o luna, am doar fotocopie care nu este acceptata la scoaterea certificatului de căsătorie....? (mai mult)
Salutari TPU, cum pot scoate un duplicat al CIV- ului de la un atv de 200 cc, nu a fost inmatriculat niciodata si am incercat sa il caut in baza de date R.A.R dar nu figureaza, cum procedez in aceasta...? (mai mult)
Se considera abuz ca parintii sa faca alegerea de prieteni unui copil de 15 ani in contextul in care persoanele cu care ii este interzis sa iasa nu il instiga la lucruri ce- l pot vatama si nici la limbaj...? (mai mult)
Salut, C.I se face la unitatea unde te duci sa depui actele sau se face in alta parte?
Https://www.timesnewroman.ro/life- death/gata- cu- sexul- si- genul- pe- noile- buletine- va- scrie- fatalau- sau- ametita/ Știe cineva când se vor schimba buletinele? Adică când trebuie să- mi predau...? (mai mult)
Hei, TPU, Am 16 ani si am iubit de 19 ani. Problema e ca parintii mei nu sunt de acord sa am o relatie la varsta mea… mi- au spus ca e prea devreme si ca sunt inca mica. Dar baiatul asta ma iubeste,...? (mai mult)
Salut, am lucrat la un cazino unde nu faceam gestiunea personal(o facea administratora) doar treceam contorii de la aparate pe foaie, nici banii din ele nu- i scoteam. Toate bune si frumoase, gestiunea...? (mai mult)
Pot sa incetez pur si simplu din a mai veni la munca? Am o saptamana de cand m- am "angajat" la o firma de paza si nu am fost pus sa semnez nici un contract de munca si nici n- am primit vreun exemplar...? (mai mult)
O sa primesc pensia de urmaș? Am auzit de la cineva ca anul trecut nu a primit! Eu nu am fost anul trecut mai de loc la școală și am crezut ca m-au dat afară dar nu!
Există vreun colecționar de arme pe aici care să mă ajute? Aș dori să întreb dacă în România poți deține legal ca colecționar revolvere cu glonț, moderne (după 1945). Mulțumesc!
Credeți că NATO s-a retras din Afganistan ca să îi lase pe ruși și chinezi să acționeze acolo, să piardă și ei trupe, bani și oameni?
Cand ar trebui sa primesc primul salariu? Eu am inceput lucrul pe 31 Iulie, iar salariul le intra colegilor pe card pe 30 in fiecare luna. Imi voi primi si eu salariul pe 30 August, sau tocmai in Septembrie...? (mai mult)
Salut! Atunci cand doresc sa inchiriez o locuinta si platesc intai comisionul agentului imobiliar (50% din prima chirie) dar ulterior observ neintelegeri la contractul de inchiriere dintre mine si proprietar...? (mai mult)
Hey tpu..am și eu o întrebare; Sunt in arest la domiciliu pentru o tâlhărie calificată cu alte 2 persoane și eu nu am făcut nimic doar am stat, întrebarea mea e pot face închisoare? ..Menționez...? (mai mult)
Care sunt motivele pentru care a devenit o moda ca, copiii sa nască copii? Prea mult acces la internet și informare fara cenzura?
Salut! Am pierdut talonul masinii dar am o poză cu el. Pot circula daca scot copie la xerox până scot alt talon?
Bună! Am întâmpinat o problemă. A venit la mine acasă o echipă cu muncitori care spunea ca ne schimbă scocurile de la canal. Ne- au cerut un preț (100 lei) pentru toată lucrarea, am fost de acord...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
MountainRiver întreabă:
Curiosul999 întreabă:
Kufu95 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Istoria religiilor
Tu cat de multe stii despre marile religii ale lumii? Afla chiar acum!