| Necuvântător a întrebat:

Acum, că pleacă socialii și vin liberalii, România va deveni, din stat "democratic și social", stat "democratic și liberal"?

Într-un stat democratic și liberal aspirațiile individuale nu ar trebui fie limitate sau impuse. Deviza statului democratic și liberal ar trebui să fie "aceiași libertate pentru toți cetățenii".
Într-un stat democratic și liberal nu ar trebui să existe interdicții aplicate în mod discriminatoriu.
Într-un stat democratic și liberal nu ar trebui să existe preconcepții în legătură cu o persoană sau o categorie de persoane.
Într-un stat democratic și liberal nu există persoană "cu handicap" sau persoană "cu dizabilități"; Într-un stat democratic și liberal nu există decât persoană.
Într-un stat democratic și liberal nu există măsuri de protecție socială, precum "punerea sub interdicție judecătorească și instituirea tutelei".
Într-un stat democratic și liberal nu există persoane "cu nevoi speciale".
Într-un stat democratic și liberal, statul nu ocrotește în mod special o persoană sau o categorie de persoane.
Într-un stat democratic și liberal, statul nu se preocupă de îngrijirea intereselor personale ale cetățenilor.
Într-un stat democratic și liberal, pe stat îl preocupă doar buna funcționare a instituțiilor sale.
Într-un stat democratic și liberal, fiecare persoană este pe cont propriu.
Într-un stat democratic și liberal, orice persoană este trasă la răspundere pentru faptele sale.
Într-un stat democratic și liberal, orice persoană poate fi sancționată contravențional și poate fi condamnată penal.

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dta ai expus aici nu model ideal. Realitatea pe care se constrieșțe acum statul acesta ideal este cea care o cunoaștem cu toții. El, acest stat real, având modelul dtale să sperăm este republică parlamentară semi prezidențială, care va avea o opoziție puternică social demolcratică în parlament, și structuri statale politice în terotoriu conduse și de social democrați, prin legi care permit și încurajează corrupția și utilizarea resurselor statului în folosul clasei politice. Astfel modelul dtale ideal va fi subminat puternic de realitățile social economice ș politice și va fi aplicabil doar parțial cu foarte multe amendamente. Ca și cele 10 porunci al lui Moise. Modele pentru școala duminecală și predica de duminecă,

| romeo78 a răspuns:

Nu va fi nimic din ce scrieți aici!
Doar alți socialiști, ex PDL, în haine de liberali!
Precum vedeți toți au făcut afaceri unii cu alții, indiferent de culoarea politică, iar singurul lucru care a contat pentru ei, a fost interesul și îmbogățirea proprie!
Liberal, care în oraș PSD, plătea 70 mp impozit pentru o casă de 900 mp. Deci, ce deosebire între hoții din PSD și PNL?

| Bizon95 a răspuns:

Vezi ca romeo78 e pesedist, tot ce spune e putin probabil sa fie real cand e vorba de politica

nu prea o sa fie ce iti doresti tu, in general NU O SA UIT NICIODATA ca PNL-ul (cand era Crin Antonescu, DAR PENELEUL... NU NUMAI CRIN) au venit si AU VOTAT IMPOTRIVA LEGILOR PROPUSE DE EI INSASI, pentru ca s-a stricat nustiuce alianta, deci
SI PE PENELE II DOARE IN KUR DE POPORUL ROMAN
si ii intereseaza doar puterea

asa ca, sper MACAR ca or sa fie un rau mai mic decat pesedeul

| AC4S4 a răspuns (pentru romeo78):

Procentajul in interiorul partidului, asta este diferenta.

| AC4S4 a răspuns:

Nu se transforma Romania in alt stat. Guvernarea care vine va fi o guvernare scurta, de tranzitie. Probabil ca nu va avea proiecte mari, din moment ce au o slaba sustinere parlamentara.

Cel putin la nivel declarativ, PNL a vorbit de rau pensiile speciale, numarul mare de bugetari, de oameni din ministere (cu salarii pe masura). Vedem daca vor incerca macar sa faca astfel de lucruri, sustinere parlamentara pentru astfel de masuri nu cred ca vor avea. Guvernare liberala inseamna implicare mai slaba a statului in viata cetatenilor si o responsabilitate mai mare in mainile cetateanului. Insa, nu cred ca va fi cazul de mari schimbari intr-un guvern de tranzitie.

| romeo78 a răspuns (pentru Bizon95):

Sunt apolitic. Doar am constatat că în afară de PSD, care are aceeași linie politică din 1990 până în prezent, celelalte partide și-au schimbat politica în funcție de interese.
Iar, pentru cei ce nu știu sau au uitat, vechiul PDL este o ramură a FDSN, prin plecarea domnului Petre Roman în 1991. Așa cum este acum Pro România, prin plecarea domnului Victor Ponta.
Asta am vrut să subliniez, că nu este nici o mare schimbare, ci doar o rotire de cadre.
Plus, vor fi obligați să facă ce criticau PSD-ul: anularea recursului compensatoriu, vor reduce numărul de ministere, astfel vor fi disponilizări. Dar, vor face și ce criticau la PSD, vor numi oamenii lor în teritoriu la diverse instituții publice. Deci, alți oameni, dar cu aceleași salarii și alte firme, ale lor, vor fi aduse pentru investiții.

| Bizon95 a răspuns (pentru romeo78):

"domnului Petre Roman"
"domnului Victor Ponta"
"domnului"?!? si numele complet, adica respecti JIGODIILE DE MAI SUS!
si ridici in slavi ce a facut pesedeul

deci, esti CAT SE POATE DE PESEDIST

draguta incercare, d-le lup in costum de oaie, dar lasa, daca cu mine nu iti merge, macar la prostime tin minciunile astea!

| romeo78 a răspuns (pentru Bizon95):

Nu sunt PSD-ist. Am cei 7 ani de acasă.
Dacă, unii considerați normal să jigniți, dacă președintele țării noastre, a considerat că așa este normal să jignești, iar o jignire "m...e PSD" poate fi un slogan electoral e problema sa!
Eu acum vreau să văd ce va face noul guvern instalat în legătură cu problemele țării noastre, ce va face cu legile care le-au considerat proaste. Dar, mai ales cu acest "recurs compensatoriu", inițiat de guvernul Cioloș, prin doamna Prună, făcut din primăvară, dar amânat până la sfârșitul anului, dacă într-adevăr îl vor abroga!
Căci orice discuție, de aici încolo, despre acest recurs, va fi o ipocrizie, atât timp cât avem un nou partid politic la guvernare.

| Bizon95 a răspuns (pentru romeo78):

Saracul de tine, e FOARTE CLAR ca vii sa bagi strambe, "domnului" urmat de numele complet este o forma de respect enorm, si cine citeste are impresia ca JIGODIA RESPECTIVA e o persoana respectabila cel putin, pentru ca tu o respecti ENORM!

asa ca DOAR ASTA TE FACE PESEDIST, DIN START

insa, daca nu esti, atunci ESTI SI MAI RAU, esti un pesedist care e atat de... confuz (ca sa nu zic ceva mai rau, de gen handicapat mental) ca nu se crede pesedist si crede ca face bine ce face (ridica in slavi pesedeul)