Nu trebuie sa te astepti la nimic. Nu cred ca a fost ceva atat de grav.
Ps: Data viitoare scrie intrebari mai scurte pentru. ca nu le va citi nimeni. Foloseste mai putine detalii.
Cu placere!
Cred ca in cazul asta cel care ar fi trebuit mai degraba sa vada, ai fost tu.
Lumina intermitenta nu este legala, chiar daca este Tolerata
Are oglinzi la mașină si nu cred ca trebuie sa oprești in mijlocul drumului ca sa... Ce? Putea sa pună mai intai avariile, asa știam ca dorește sa oprească undeva. Sau semnaliza. Asta i-am spus si lui. Si chiar nu înțeleg motivul pentru care a oprit. Oprește brusc in drum si normal că nu am mai avut nici eu timp să franez. Aproape in fiecare seara merg cu bicicleta pe acea strada care este un pic in coborâre. Însă prima data când am contact cu autovehicul. La 22 ani cati ani are soferul, conform datelor din CI, ce sa ceri experienta la volan.
Tu venind din spate esti Obligat sa pastrezi distanta de securitate necesara si esti raspunzator de orice impact pe care il ai cu vehicolul din fata ta, independent de motivul pentru cate a franat.
E simplu, i-a sarit o pisica in fata sau i s-a parut ca... - orice raspunzator esti tu. Ca nu a pus avariile sau nu a semnalizat? Tu n-ai vazut luminile de stop?
Vina e in totalitate a ta, exceptand cazul in care el era in miscare un marsalier - care din cate inteleg nu era asa dar el a bifat "mergand cu spatele" - aici situatia se schimba. Asa ca stai linistit, nu te va da in judecata. Mai ales ca masina lui nici nu a patit nimic
Esti vinovat ca n-ai pastrat distanta necesara intre vehicole. Codul Rutier: Art.51.
Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.
Si el este vinovat ca a mers cu spatele fara sa se asigure. Vina este impartita si nu va face scandal. Cat despre semnalizare nu era nevoie daca tu mergeai la 10-15 metri in spate. Aveai timp sa opresti. Vesta galbena pe tine ar fi un atuu in plus.