| eurobotu a întrebat:

Ajutor URGENT

Deci daca cineva inainteaza un doasar pe numele meu cu prejudiciu de 300 de lei (el asa a zis dar prejudiciu era de 180), ce se poate intampla.
FUNDA

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui un element esential, daca dosarul este penal ori civil. Revino cu precizarea si o sa-ti dau un raspuns concret. Numai bine!

| eurobotu explică (pentru Ioandelasal):

Penal

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru eurobotu):

Daca este penal (desi nu spui de ce infractiune esti acuzat si nici varsta, sunt elemente importante pentru un raspuns corect), atunci poti fi condamnat. Fiind prejudiciu mic cred ca o sa se facfa aplicarea art.18^1 Cod penal si o sa fii amendat administrativ intre 100 lei si 1000 lei, de catre procuror, nu o sa se ajunga la judecata, mai ales daca o sa repari prejudiciul. Asta bineinteles daca o sa fii gasit vinovat.

| eurobotu explică (pentru Ioandelasal):

Varsta 18
Fapta inselaciune

| gicaputinica a răspuns (pentru eurobotu):

Acuma... ori 180 ori 300, suma este destul de mica pentru a face inchisoare.
La 18 ani si daca esti la prima abatere si daca restitui prejudiciul vei scapa cu o amenda penala. Probabil 1000 de lei.
Data viitoare...stiu eu?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru eurobotu):

Ramane valabil primul raspuns, cred ca o sa fii amendat administrativ, mai ales daca platesti prejudiciul.

| eurobotu explică (pentru gicaputinica):

Prejudiciu era de 165 (mai exact) iar cel care a inaintat dosarul a pus ca prejudiciu 300 de lei.

| gicaputinica a răspuns (pentru eurobotu):

Asta e!
Procurorul il va crede pe el! Nu cred ca pentru o difernta de 135 de lei va face cercetari.
Deci, vei plati 300 + 1000 plus ca vei avea cazierul patat vreo trei ani.
Nu stiu exact in cat timp se prescrie.

Merita?

| eurobotu explică (pentru gicaputinica):

Poi eu am dovezi care era prjudiciu exact (lui nu-i face nimic ca a mintit)