| Andreeaa20 a întrebat:

Am auzit despre o fată care are doar 17 ani si conduce masina mamei sale, si iese aproape in fiecare zi si se plimbă e posibil să conduci mașină dacă nu ești major?!

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E bine sa auzi

| Mesmjkkk a răspuns:

Nu, nu e posibil sa conduci o masina daca nu ai permis.
Exista optiunea de a avea permis la 16 ani dar sa conduci cu o anumita masina, nu cu oricare.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e posibil. Poti conduce de la 16 ani masini din categ B1

| Satango a răspuns:

E posibil să conduci o mașină oricând dacă știi să o faci. Dacă ceea ce ai auzit este adevărat, tipa o poate face și ilegal.
Însă sunt mașini care se pot conduce și de la 16 ani, precum: Aixam City, Aixam Crossline, Chatenet Ch26 etc. cu permis de conducere subcategoria B1. Sunt mașini cu motor de ardere internă cu CC mai mare de 45 cmc și viteză mai mare de 50 km/h.

| missfatadelatara a răspuns:

Vai, am ajuns populara până și pe net! laughing

| CleanHeart a răspuns:

Numai la 18 este posibil.Doar A-ul este permis la 16|17 ani.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru CleanHeart):

Ce sa fie posibil la 18 ani fara 3 luni daca examenele le poti da abia dupa 18 ani?

| CleanHeart a răspuns (pentru suntserios):

Am vrut sa sterg "alea 3 luni" dar am uitat laughing

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se poate sa conduca legal daca are permis de categoria B1 (se obtine de la 16 ani) si masina se incadreaza in aceasta categorie, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"e) categoria B1: cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15 kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15 kW;"