| Đ._Mäņuel_Sañdu_1993 a întrebat:

Am avut chiar ieri un conflict cu o anumită persoană.
Adică omul a căutat motive de scandal cu mine fără să am vreo vină sau să fi făcut ceva.
A început cu amenințări.
Și a stabilit să ne întâlnim.
La momentul când ne-am întâlnit am acționat primul și i-am spart arcada.
Are cineva idee dacă poliția poate interveni?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca victima depune plangere penala si are dovezi poti fi cercetat si condamnat penal pentru infractiunea de lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Fapta ta s-ar incadra la lin.(2).

| Đ._Mäņuel_Sañdu_1993 explică (pentru Ioandelasal):

Am pus-o =[

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă el merge să obțină un certificat medico0 legal.
Dacă depune plângere la poliție.
Atunci poliția te cheamă la interviu.
Apoi, dacă are martori sau alte dovezi asupra întâmplării, justiția te poate condamna conform legii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Lovirea este o infractiune. Daca tu ai dat primul si ala depunde plangere o sa faci niste vizite pe la politie.

| ywar a răspuns:

Pai asa se face: cine da primul ala castiga batalia. Ai facut foarte bine. Eu totusi l-as fi trantit la pamant si i-as fi dat si cazut la pamant fiind cu piciorul. Bravo! Felicitari. Esti un adevarat barbat si luptator. Data viitoare apeleaza la niste baieti care cu asta se ocupa. Tu trebuie sa le dai banu gros. Ei fac tot.

| Đ._Mäņuel_Sañdu_1993 explică (pentru ywar):

Prefer să mă ocup singur
Iar dacă eu nu dădeam cu siguranță primeam