Dacă ești condamnat și ai de plătit despăgubiri, da, se poate pune poprire pe venit (o parte din salariu nu o mai primești)
Daca se va decide recuperarea pagubei, poti argumenta valoarea inselaciunii la momentul comiterii ei. Adica daca de ex btc era 600$ si ai luat 1 btc, vei plati 600$.
Daca cineva o considera investitie si convinge judecatorul. atunci va trebui sa platesti 6000$ sau cat e acum.
Executorul iti va putea pune poprire pe conturi, iti poate vinde casa, masina, etc ca sa acopere prejudiciul + taxele de executare, care vor mai fi cel putin 10-20% din suma totala.
Morala: nu insela oameni, si sper ca ai vandut pe varf.
Oh, nu credeam că TPU va ajunge vreodată și site de mărturii pentru ilegalități comise.
Stai puțin... ce browser folosești?
Nu numai ca iti poate fi luat, in mod sigur se va pune poprire pe salariu si iti va fi luat pana la 1/3 din salariul lunar net, pana la acoperirea integrala a pagubei stabilita prin hotararea judecatoreasca definitiva si in plus cheltuielile de executare.
Si dupa cinci ani de la comiterea inselaciunii numai imi poate fi luata parte din salariu sau casa?
Da, daca esti condamnat definitiv si instanta dispune repararea prejudiciului cauzat, poti fi executat silit, prin poprire pe salariu, conturi in banci, vanzarea unor bunuri mobile, etc.
Deci ma refer dupa prescrierea faptei de inselaciune (5 ani ) mai imi poate fi pusa poprire pe salariu, conturi in banci, etc?
Daca fapta este prescrisa nu o sa fii trimis in judecata pe cale penala dar se poate dispune repararea prejudiciului pe cale civila si atunci poti fi executat silit, bineinteles daca nu repari prejudiciul de bunavoie.
Haide ca esti de groaza!
In primul rand ar fi trebuit sa-l repari deja, daca esti corect.
In al doilea rand o sa stii dupa proces si pronuntarea hotararii de obligare la reparare, mai ales dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de reparare a prejudiciului.
Am cumparat cu aproximativ 300$ un bitcoin pe la sfarsitul lui 2015! deci daca un bitcoin costa la sfarsitul lui 2015 300$ dau 300$ inapoi?
Ce vor zice cei de la anaf daca declar banii obtinuti prin inselaciune (ei nu stiu ca acei bani sunt obtinuti prin inselaciune)
Daca dau banii inapoi pagubitului ce sa le zic? ca am luat imprumut?
Si cum demostrez ca am restituit banii la cel de la care am luat la cei de la anaf!
Dovedesti cu actul cu care i-ai restituit, dupa caz poate fi ordin de plata, chitanta de depunere in cont, mandat postal, etc.
Cand retrag banii obtinuti din vanzarea monedelor digitale imi suspenda banca contul?
N-am de unde sti ce o sa faca banca. Si daca n-au motive n-o sa-ti suspende contul.