| 123Adda a întrebat:

Am dat împrumut fostului iubit o sumă mare de bani pentru a-și repara mașina, el mi-a promis că-mi va returna suma in timp iar noi suntem despărțiti de 4 luni deja.Ce as putea face in condițiile in care el nu vrea sa-mi înapoieze banii? Îl pot da in judecata?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Daca i-ai facut transfer bancar sau i-ai dat banii pe chitanta/contract ori cu martori, poti sa-l actionezi in judecata.
Daca nu stie nimeni ca i-ai dat bani, poti sa pierzi cu usurinta acest proces, fiindca el poate afirma ca nu a primit nimic.

16 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Dacă ai martori sau înscrisuri îl poți da în judecată. Dacă nu ai poți fluiera a pagubă.

| MistarGoGu a răspuns:

Pe vorbe? Cum ai dat banii aia? Fără probe sau martori 90 % ramai cu paguba!

| Rutmegami3 a răspuns:

Nu cred că poți, este ceva fara acte și dovadă, cuvântul tău împotriva cuvântului lui. Doar daca nu ai făcut transfer bancar.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poti sa-l dai in judecata, daca a depasit termenul de restituire a imprumutului si ai dovezi ca l-ai imprumutat (contract de imprumut sau martori).

| MistarGoGu a răspuns (pentru gabicoo):

Doar niște băieți de la Chisinau sa o mai " ajute " dacă ma înțelegi

| gabicoo a răspuns (pentru MistarGoGu):

Da! Volodea Raketu!

| MistarGoGu a răspuns (pentru gabicoo):

Manichiura cu cleștele de tăiat trandafirii... 1 deget / ziua de întârziere

| 123Adda explică (pentru MistarGoGu):

Banii au fost făcuți prin transfer bancar și am mesajele prin care el spune clar "doar împrumut "

| 123Adda explică (pentru Rutmegami3):

A fost făcut transfer bancar, mai multe chiar pentru acel împrumut, am mesaje pe messenger in care spune clar că îi va lua că împrumut, crezi că acele mesaje și transferul făcut mă pot ajuta?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da îl poți da in judecata, sa ai dovezi doar

| MistarGoGu a răspuns (pentru 123Adda):

Fir de ață! Dacă dai de un judecător " competent " ca în cazul Pascu care nici nu deschide dosarul... ramai cu paguba în România și cu contract semnat ai bătăi de cap dar fără...

| GirthD a răspuns:

Absolut nimic

doar daca ai dovezi clare

chiar daca ai, ai nevoie de avocati, procese

poate dura ani de zile

| Rutmegami3 a răspuns (pentru 123Adda):

Daca dai de un avocat bun cu siguranță.

| GirthD a răspuns (pentru 123Adda):

E posibil

dar iti trebuie avocat

trebuie sa il platesti pe avocat

o sa dureze minim un an pana la infatisare

pe urma el are drept la apel

etc

| Rutmegami3 a răspuns (pentru GirthD):

Da dar uneori mai bine așa decât să îți pară rău o viața că ai cedat

| Seba016 a răspuns:

Cauta oameni care il cunosc si spune-le, dupa vorbeste cu el, daca nici asa nu merge intreaba un politist la o sectie, la numarul de urgenta se suna pentru chestii mai grave, acum depinde cat de grav crezi ca e