| Vlad_Leonard_2001 a întrebat:

Am facut 14 ani si trebuie sa fac buletinul, in cam cat timp il pot face?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

O sa-l primesti in cca 15 zile de la depunerea actelor. Vezi sa nu depasesti 15 zile de la data cand ai implinit 14 ani si sa mergi la SPCLEP cu un parinte.

| Danzell a răspuns:

Depinde. in minim 2 saptamani este gata. depinde si de sectie. primul buletin acum 11 ani l-am primit in 10 zile. cand l-am reinnoit am facut spume la gura ca trebuia sa plec din tara. durase 3 saptamani. insa asta se intampla pentru ca trebuie sa vina un politist sa verifice ca locuiesti acolo... ma rog asta e alta mancare de peste.

minim 2 saptamani

| Vlad_Leonard_2001 explică (pentru Ioandelasal):

Am facut actele mai trebuie sa fac poza, imi poti spune care e programul politiei din Targoviste maine?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Vlad_Leonard_2001):

Poza ti-o face la SPCLEP, atunci cand depui dosarul. Pentru program uita-te pe internet, la SPCLEP Targoviste, eu nu sunt din Targoviste si n-am de unde sa-l stiu.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

C.I. ( Cartea de Identitate, NU "buletinul" ) TREBUIE făcută în termen de 15 zile după împlinirea vârstei de 14 ani!

"In conformitate cu prevederile legale, cetățenii sunt obligati sa se prezinte, in termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai putin de 15 zile, la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor la care sunt arondati cu domiciliul sau reședință, pentru a solicita punerea in legalitate cu un act de identitate.
Nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea contraventionala, care se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 40 lei si 80 lei, fara a exista posibilitatea achitarii, in 48 de ore, a jumatate din minimul sumei prevazute. " - SURSA :
http://depabd.mai.gov.ro/cadru_legal.html

Trebuie să mergi la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei de care aparţii!

Vezi alte detalii la linkul :
http://depabd.mai.gov.ro/eliberare_CI_14.html

Toate cele bune!