| roman366888 a întrebat:

Am fost amenințat de un fost prieten ca se duce la banca pentru niste tranzatii pe care sustine ca nu le recunoaște. Tranzactii din 2023 pana in prezent. Tranzacțiile sunt facute de mine cu acordul lui. Ne am certat acum ceva vreme si acum vrea sa imi faca probleme. Ideea este ca eu mă duceam cu el la banca sa scoata bani pentru ca el era atat de prost si nu scoatea. Datele cardului mi le-a oferit dea lungul timpului inclusiv cardul. A fost la banca si acum vrea sa mearga la politie. Ce este de facut?

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Eu n-am să înțeleg niciodată de ce unii oameni își complică viața băgându-se în tranzacții de genul ăsta.

De ce ai accepta să faci operațiuni bancare în numele altcuiva fără să ai la mână un act care atestă că persoana respectivă te-a mandatat să faci acele tranzacții în numele său? Pur și simplu te expui exact la genul de situație cu care te confrunți acum.

Dar acum e prea târziu. Dacă îți va face plângere penală, va trebui să te aperi și să demonstrezi că toate operațiunile au fost făcute cu acordul lui.

Data viitoare alege-ți "prietenii" și favorurile pe care le faci acestora cu mai multă înțelepciune.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca iti face plangere penala va trebui sa poti dovedi ca toate operatiile au fost facute impreuna cu el sau cu acordul lui.
Daca nu poti dovedi se poate sa fii urmarit penal si chiar condamnat pentru furt sau efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

| roman366888 explică (pentru johnnny123):

Deocamdată el a ajuns doar la bancă credeți ca pot salva ceva?

| roman366888 explică:

Daca a ajuns doar la banca credeti ca pot salva ceva? Ma gandesc ca daca ii dau banii nu cres ca s ar mai complica aiurea.

| johnnny123 a răspuns (pentru roman366888):

Poți să discuți cu "prietenul" și să încercați să vă înțelegeți ca oamenii. Dacă tu zici că nu ai vrut decât să-l ajuți și nu i-ai făcut niciun rău, nu văd de ce ar vrea el să-ți facă rău.

| roman366888 explică (pentru johnnny123):

Am fost sa ma întâlnesc cu el in aceasta seara si am incercat sa vorbest cu acesta si nu m-a bagat in seama de parca am fi fost straini.