| 4l3xmihai a întrebat:

Am fost angajat la o firmă și mi-a oprit garanție ca să mă întorc la munca și i-am spus că nu mai mă întorc și că îmi vreau garanția. A zis că nu o primesc, cum pot rezolva? Exista legal așa ceva? Garanție să mă întorc la muncă?

6 răspunsuri:
| eliancodrut a răspuns:

Cum ti-a oprit garantie, din ce? De ce nu esti explicit?
Daca ai contract de munca incheiat cu firma si tu nu ai bagat preaviz pentru demisie, poate sa-ti opreasca bani sub considerentul ca lipsa ta de la munca i-a produs paguba firmei.
Nu exista legal garantie pentru ca sa te intorci la munca.
Pantru a recupera banii, prima data faci cerere la seful firmei sa-ti elibereze suma oprita. In acelasi timp faci o plangere la ITM.
Daca prin aceste demersuri nu se rezolva, calea de urmat, actiune in contencios administrativ, la Tribunal (nu la judecatorie).

| eliancodrut a răspuns:

Cererea sa fie scrisa si o trimiti prin posta cu confirmare de primire.

| 4l3xmihai explică (pentru eliancodrut):

Mi am scris demisia, am stat și în preaviz, garanția mi-a oprit o cât timp eram încă angajat, și mi-a zis că o primesc când îmi dau demisia de tot și acum se sucește că cică să mă întorc la muncă

| 4l3xmihai explică (pentru 4l3xmihai):

Am primit salariul m-am certat Cu el de garanție și acum cică o primesc daca vin să semnez lichidarea, dar sigur e o amenințare

| adryang78 a răspuns:

Pe ce post ai fost angajat?

| eliancodrut a răspuns (pentru 4l3xmihai):

Nu este nici o amenintare. Mergi si semneaza lichidarea si cere sa-ti elibereze garantia.
Nu te poate obliga sa te intorci la munca si nici nu poate sa iti retina garantia.
In caz ca nu-ti elibereaza garantia urmezi calea pe care ti-am spus-o mai sus.