| Girly97 a întrebat:

Am înțeles că luni, a doua zi de Paște catolic am dreptul la o zi liberă. Cum pot dovedi angajatorului că sunt catolică?

10 răspunsuri:
| DarthNiger a răspuns:

Probabil trebuie sa ceri o dovada de la pastor, insa nu stiu daca o sa primesti zi libera doar pentru acest motiv.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, ai dreptul, conform Codului muncii, citez:
„ART.139.(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:  
-   1 şi 2 ianuarie;
–   24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române;
–   Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paştelui;
–   prima şi a doua zi de Paşti;
–   1 mai;
–   1 iunie;
–   prima şi a doua zi de Rusalii;
–   Adormirea Maicii Domnului;
–   30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
–   1 decembrie;
–   prima şi a doua zi de Crăciun;
–   două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora."
Daca nu te crede pe cuvant atunci va trebui sa soliciti o adeverinta de la biserica ta.

| Frank51 a răspuns:

Potrivit art. 139 din Codul Muncii: "Se acordă câte două zile libere legale pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anual" Asa ca in orice data ar fi sarbatoarea, beneficiezi de zile libere in plus fata de ceilalti.

| AndreeaDaniela2000 a răspuns:

Maine doar bugetarii au liber

| gigite a răspuns:

Maine, este numai CRACIUNUL SI APOI ANUL NOU 2020, mai ai pana la PASTELE anului 2020.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru AndreeaDaniela2000):

In primul rand maine e Craciunul nu Pastele.
In al doilea rand maine are toata lumea liber nu doar bugetarii.

| gigite a răspuns (pentru suntserios):

Corect.

| Digikey a răspuns:

Te pregatesti deja pentru Paste? Chiar crezi ca te mai tine patronul pana atunci?

| Stefanie23 a răspuns:

Cand esti botezat din Cate stiu eu primesti o foaie de la preot cum ca ai fost botezat la biserica respectiva. Cu aia clar poti dovedii

| Bizon95 a răspuns:

NU trebuie sa dovedesti NIMIC
daca statul iti acorda ziua libera, atunci nu conteaza ce religie ai
daca nu iti acorda, atunci angajatorul NU E OBLIGAT CU NIMIC!

in plus, papa de la Roma a cam stricat ideea asta de a avea o zi libera dupa pastele CELORLALTI si a cerut tuturor bisericilor crestine sa sincronizeze pastele in aceeasi zi! si se pare ca ii merge, sorry tongue