| sdws77 a întrebat:

Am lovit cu mașina în noaptea asta un cadru metalic nesemnalizat, lăsat pe carosabil de către o firmă de construcții din zonă. Nu era nimic reflectorizant/luminos, vreo baliză sau vreun dispozitiv omologat de semnalizare. Doar acel cadru metalic, și nimic altceva. Muncitorul firmei mi-a zis că pot pleca, însă eu am raportat la poliție incidentul. mașina mea a suferit un geam spart (cadrul s-a rotit când l-am agățat și mi-a lovit geamul) și m-am tăiat la antebraț (în cioburi). Credeți că pot trage la răspundere firma, pentru că nu a semnalizat absolut deloc acel obiect lăsat în drum?

18 răspunsuri:
| andreisergiu123456789 a răspuns:

Suna la politie.

| Holiday a răspuns:

Da, poti. Ideal era sa chemi politia la fata locului. Fiind vorba de o ranire, chiar siusoara, erau obligati sa vina si sa constate circumstantele exacte. Acum va fi mai greu de demonstrat ca obstacolul nu era semnalizat.

| sdws77 explică (pentru Holiday):

Mersi... Am poze exacte de la fața locului, inclusiv cu obstacolul, plus muncitorul care a văzut tot

| Holiday a răspuns (pentru sdws77):

Muncitorul o sa "tina" cu firma unde lucreaza. Mai ales ca probabil era datoria lui si a colegilor lui sa execute semnalizarea corespunzatoare. Deci nu te baza pe marturia lui.

| sdws77 explică (pentru Holiday):

Ai dreptate aici...
Am zis că pun proces verbal mâine (cu tot cu pozele de acolo, cu obstacolul)... Am zis că poate se rezolva amiabil, că reparația mașinii mele e sub 1000 Ron

| Violleta2022 a răspuns:

Dar tu mergeai cu viteza si fara lumini aprinse?
Cum este posibil sa nu vezi asa ceva?

| darrio2007 a răspuns (pentru Violleta2022):

Viteza.

| darrio2007 a răspuns:

Vina este a lor. Dar banuiesc ca nici tu nu mergeai prea incet.

| sdws77 explică (pentru Violleta2022):

Farurile erau aprinse, viteza era maxim 45 - 50 km/h. Nu consumasem alcool sau ceva, nici eu nu știu cum am văzut-o așa târziu. Cadrul nu era în mijlocul drumului totuși, era pus înspre margine, dar "musca" binișor din carosabil. De aceea, doar l-am agățat, și nu l-am lovit din plin

Dar totuși, ce au făcut ei este ilegal și se sancționează cu amenzi de clasa V-a

| sdws77 explică (pentru darrio2007):

Nu glumesc când zic că aveam maxim 50 km/h. După impact, am oprit aproape instant, iar mașina mea chiar nu are frâne deloc performante.

Ori trebuie să îmi refac ochelarii... Ori nu știu... Chiar nu înțeleg de ce am văzut-o așa târziu. Era, totuși, lăsata fix într-un loc umbrit, care nu era iluminat de felinare.

Am uitat sa precizez că ploua, iar vizibilitatea nu era extrem de bună.

| sdws77 explică (pentru Violleta2022):

Am uitat să precizez că ploua. Acest lucru răpește din vizibilitate destul de tare

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Si crezi ca firma te va despagubii, o sa te plimbe prin tribunale ani de zile si bani de la ei nu vei vedea, asta e românia țara hoților si a lucrului "bine" facut, adica prost facut, vei da tu bani la avocati ca sa cîstige tot ei procesul, nu merită lasa i naibii.

| sdws77 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Înclin să zic că ai dreptate, dar totuși o să negociez cu ei, poate se poate rezolva amiabil

Cum au bani să construiască blocuri cu valoare cumulativă de milioane de euro într-o zonă scumpă, ar putea să îmi plătească și mie o reparație de max 1000 Ron la un service. dacă sunt neglijenți și nu semnalizează că lasă obiecte în drum. Speranța moare ultima sad

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru sdws77):

Mult succes

| darrio2007 a răspuns (pentru sdws77):

Te inteleg. Din pacate, daca dai in judecata firma, la cum se misca justitia, mai bine te lipsesti. Timp pierdut si durere de cap.

Da, din păcate mi-e teamă că va trebui să plătesc eu oalele sparte, chiar daca nu e vorba de o sumă mare. Eu zic că ar fi mai profitabil pentru ei sa îmi repare amiabil mașina, decât să plătească amenda de clasa V. dar totuși, și mie mi-e teamă că nu se va rezolva nimic

| mi25 a răspuns (pentru andreisergiu123456789):

Tu ai citit intrebarea? El a raportat la politie incidentul. Ce sa mai sune?