| NonZarek a întrebat:

Am lucrat 2 zile în noiembrie și 2 zile în decembrie, fără sa semnez un contract, angajatorul a spus ca exista redactat dar nu l-am semnat, ulterior am decis ca nu doresc sa continui cu aceștia, dorind doar plata pe cele 4 zile, însă aceștia mi-au spus ca plătesc pentru noiembrie, în 15 dec, iar pentru decembrie, în 15 ianuarie, este legal? Nu pot primi mai repede banii dacă nu am semnat niciun contract?

Pe lângă asta, au spus sa vin sa semnez demisia, dar ce demisie dacă nu există un contract semnat de angajare? Care pot fi motivele și ce pot face legal?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Deoarece n-ai semnat nici un contract individual de munca ai lucrat la negru si n-ai ce demisie sa-ti depui, deoarece n-ai fost angajat si n-ai lucrat legal.
Ar trebui sa-ti dea banii pentru timpul lucrat acum. Spune-le ca daca nu o fac vei reclama la ITP si poti fi amendati serios pentru ca te-au primit la munca inainte de semnarea CIM.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pe durata sau la sfârșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz.

Dar cum tu nu ai semnat vreun contract... nu iti dai nici o demisie. Aminteste-le asta, ca poate au uitat.

| NonZarek explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mi au spus sa vin sa semnez un contract de munca și apoi demisia, fiindcă m au înregistrat la revisal

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru NonZarek):

Da, cum ma gandeam. S-au trezit la spartul targului sa intre in legalitate.
Le poti spune sa se spele pe cap cu problema lor. Trebuiau sa-ti dea sa semnezi contractul inainte sa incepi munca. Cel mult in prima zi.